Jak zrušit refresh ~<META...> načtené stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak zrušit refresh ~<META...> načtené stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJak zrušit refresh ~<META...> načtené stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Petroff0
Věrný člen
5. 3. 2011   #1
-
0
-

U stránky: http://blueboard.cz/shoutboard.php?id=174169&hid=odjipr1mme2i763tj84m5n7ts4cfej
mě otravuje minutový reload (ztráta pozice kurzoru):

<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="refresh" content="60;url=http://blueboard.cz/shoutboard.php?id=174169&hid=odjipr1mme2i763tj84m5n7ts4cfej" />
</head>
Zkoušel jsem jednoduchý bookmarklet:
javascript:document.getElementsByTagName("meta")[1].content="1;url=javascript:alert('Refresh stopnut !')";void 0
Funguje v Google Chrome
V IE7 popř. v Opeře se sice content přepíše, ale alert se nezobrazí (a po minutě reload...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.94.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 3. 2011   #2
-
0
-

co vypnout JS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petroff0
Věrný člen
5. 3. 2011   #3
-
0
-

Nerozumím - co má html tag <meta refresh...> společného s js.
Ta stránka se reloudne ať je JS zapnutý či ne.
A díky tomu je kurzor opět na začátku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.94.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 3. 2011   #4
-
0
-

co si třeba zapnout DragonFly a využít Konzoli chyb?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Petroff0
Věrný člen
7. 3. 2011   #5
-
0
-

Už to funguje i v Opeře (a věřím že i v ostatních)
Ještě to má "mouchu" - musí se nejdřív použít první záložka: http://blueboard.cz/shoutboard.php?id=174169&hid=odjipr1mme2i763tj84m5n7ts4cfej

http://blueboard.cz/shoutboard.php?id=174169&hid=odjipr1mme2i763tj84m5n7ts4cfej
A pak druhá:
javascript: document.getElementsByTagName("meta")[1].content="0;url=javascript:alert('Refresh zastaven!')"; 

document.write(document.documentElement.outerHTML); document.close(); void 0

Doufám že to půjde nějak sloučit do jedné, pomocí setTimeout

PS.
Aby to fungovalo i ve FF a CometBirdu, je nutné nahradit: document.documentElement.outerHTML
výrazem: ("<html>"+document.documentElement.innerHTML+"</html>")
Při testování vyšlo najevo že:
<meta http-equiv="refresh" content="0;url=javascript:alert('Refresh zastaven!')">
- nefunguje v IE7, CometBird
- funguje v IE6 , GoogleChrome , Opera 11
Další jsem nezkoušel.
(Na použitelnost BM to nemá vliv... A ten alert ve finále stejně půjde pryč)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.94.–
Petroff0
Věrný člen
8. 3. 2011   #6
-
0
-

Sloučení do jedné akce se nedaří; nové bezpečnostní restrikce v browserech to neumožňují (řada bookmarkletů které před časem fungovaly nyní nepracují)
Maximum je BM, který je nutno zmáčknout 2x:

javascript: var adr="http://blueboard.cz/shoutboard.php?id=174169&hid=odjipr1mme2i763tj84m5n7ts4cfej"; 

if (adr==location) { document.getElementsByTagName("meta")[1].content="0;url=javascript:void 0";
document.write(document.documentElement.outerHTML); document.close()} else {location=adr}; void 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Refresh stranky — založil Gadael

Jak zrusit globalni styl — založil Honza Sova

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý