Viacrozmerna indexacia triedy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Viacrozmerna indexacia triedy – Python – Fórum – Programujte.comViacrozmerna indexacia triedy – Python – Fórum – Programujte.com

 

qqqqq0
Newbie
5. 3. 2011   #1
-
0
-

ahoj,

mam triedu:



class Foo:
ARR = [[c for c in range(8)] for r in range(8)]


viem nejak nahradit prikaz:
Foo.ARR[x][y] za prikaz
Foo[x][y] ???

Ako? __getitem__ nefunguje zial na viacrozmerne polia. Ci?

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.182.–
sputnikone+1
Věrný člen
5. 3. 2011   #2
-
0
-

To qqqqq :

class foo:

def __init__(self):
self._pole = [[1,3,5],[2,4,6],[7,9,11],[8,10,12]]

def __getitem__(self, keys):
return self._pole[keys]

>>> prom = foo()
>>> prom[0][2]
5
>>> prom[1][2]
6

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
qqqqq0
Newbie
6. 3. 2011   #3
-
0
-

diky :)
aj tak mi to ale nedava velmi zmysel, totiz v kode



>>> class foo:
def __init__(self):
self._pole = [[1,3,5],[2,4,6],[7,9,11],[8,10,12]]

def __getitem__(self, keys):
print keys
return self._pole[keys]

>>> f = foo()
>>> f[0]
0
[1, 3, 5]
>>> f[0][2]
0
5
>>>


aky je objekt v tej premennej "keys" ? mne vypisuje len cislo indexu prveho rozmeru... preco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.182.–
nervak0
Věrný člen
6. 3. 2011   #4
-
0
-

Protože tam žádný druhý rozměr není. x[y][z] je <<x[y]>[z]>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
qqqqq0
Newbie
7. 3. 2011   #5
-
0
-

co su znacky "<" a ">" ? nejak mi to nedochadza stale :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.182.–
nervak0
Věrný člen
7. 3. 2011   #6
-
0
-

To jsou závorky. Prostě x[y][z] je x[y] a z toho pak [z].
x.getitem(y).getitem(z)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

C++ dedenie triedy — založil Marbulinek

Triedy a metódy — založil WhatsThiSs

Spustenie triedy v .jsp — založil cintuliak

Triedy - mensi problem — založil puko123

Ref u instanciach nejakej triedy — založil Miro1701

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý