Ukladanie velkeho mnozstva suborov – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladanie velkeho mnozstva suborov – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comUkladanie velkeho mnozstva suborov – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
6. 3. 2011   #1
-
0
-

Caute,

potrebujem v jednej v PHP aplikacii kesovat, a moze sa tam nazbierat aj niekolko milionov suborov. Kolko je unosne ukladat do jedneho priecinka suborov, aby to nemalo vplyv na vykon?

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
7. 3. 2011   #2
-
0
-

Jsem slyšel, že na to je optimalizovaný reiserfs. Taky jsem viděl strojově generované adresáře a do nich se ty soubory házely, asi kvůli stejnýmu problému jako máš ty. Sorry za nepříliš konkrétní odpověď :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
KIIV+42
God of flame
7. 3. 2011   #3
-
0
-

pripadne zneuzit memcached / tokyo tyrant / kyoto tycoon
tyrant a tycoon umi i databaze na disku.. sou jen lehce pomalejsi (akorat kdyz se synchronizuje)

akorat je to dalsi sluzba co bezi a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
8. 3. 2011   #4
-
0
-

To Quiark : presne tie automaticky generovane priecinky riesim priamo pri ukladani (vlastnym algoritmom, z nazvu suboru vypocitam nieco ako decimalny hash z ktoreho poskladam cestu k suboru, zaroven vie presne obmedzit pocet priecinkov v priecinku a suborov v nich). Co sa tyka FS, bude tam ext3 alebo 4., tak sa budem musiet asi prisposobit. Na nete som v jednom clanku nasiel ze optimum je max 1000 priecinkov / suborov v jednom priecinku. Asi pouzijem teda rad 3. priecinkov po 1000, cim teoreticky vznikne priestor az pre ulozenie biliona suborov a minimalne miliardy.

To KIIV : aplikacia musi kesovat trochu specialnejsie ako poskytuju tie "univerzalne" systemy, preto musi uzivat vlastny system

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
8. 3. 2011   #5
-
0
-

To marioff : ja treba na kyoto tycoonu delam server-side scripty .. ale zase to chce trochu jinej protokol .. ten klasickej memcached protokol to asi neumi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý