PHP OOP začátečník – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP OOP začátečník – PHP – Fórum – Programujte.comPHP OOP začátečník – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
th
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím Vás,
rád bych začal využívat Nette FRAMEWORK pro tvorbu webových apliakcí. A zjistil jsem že je napsaná objektově. Doposud jsem programoval v PHP procedurálně a OOPjsem se vyhýbal (jsem hold línej), ale rozhodl jsem se že se OOP v PHP začnu učit, nehledě na to, že budu muset kvůli škole začít s Javou, která je striktně objektová. Už jsem tak nějak pochopil základy Třídy, vlastnosti, metody, co je public, private, protected function/vlastnosti, k čemu jsou konstruktory, destruktory, getry, svetry a další ty věci...

Rád bych se zeptal, jestli by mne někdo mohl odkázat na nějaký užitečný tutorial s příklady. Né že bych nějaké nenašel, ale nerad bych se učil nějakým špatným návykům. Ono toho je spoustu, ale bohužel nerozeznám kvalitní postupy od těch, co by se mohly vymstít.

Už jsem zkoušel něco programovat - nějaký jakýsi výherní automat. Narazil jsem na pár začátečnickcýh věcí. Snad to chápu dobře, že po načtení tříd, pozakládám objekty (new), nastavím jim dejme tomu nějaké vlastnosti, něco se stane a vyplivnu HTML. Je to tak že po skončení skriptu je zase všechno pryč (tak jsem to zhruba pochopil)? Jak uchováváte stavy objektů, které potřebujete třeba na další stránku, v sessions? (Logicky usuzuji, že o tuto záležitost se pak třeba stará nějaký ten framework).

Děkuji za případné odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.97.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
7. 3. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

PHP OOP — založil Neony

Mé dotazy na OOP v PHP — založil polonium

HTTP REQUEST DO PHP/OOP — založil krejcomut

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý