Kodovaní znaků – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kodovaní znaků – C / C++ – Fórum – Programujte.comKodovaní znaků – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Redby0
Návštěvník
7. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuji poradit. Dělám na jednom prográmku typu validator a rád by jsem začlenil kontrolu zda načtené znaky patří do uvedeného kodování. Stačí když to bude umět UTF-8 a nejběžnější ISO. Dejme tomu že načtu znak ze souboru a pak ho potřebuji otestovat, ale nějak mi není jasný jak to udělat a to hlavně v případě UTF-8 kde jsou znaky vícebajtový. Děkuji za jakýkoliv popostrčení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.240.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
7. 3. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
Redby0
Návštěvník
8. 3. 2011   #3
-
0
-

Díky za info, zkusím to nějak napsat a uvidíme.. Tím asi nejvíc zjistím jestli to bude fungovat. Takle to ani tak složitě nevypadá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.240.–
Redby0
Návštěvník
8. 3. 2011   #4
-
0
-

Ještě jen pro kontrolu. V případě kodování ISO8859-1 a ISO8859-2 budu postupovat tak že načtu znak a porovnám dle kodu zdali patří do definovaných znaků tohoto kodování? Bohužel teď nejsem u svého kompu aby jsem to vyzkoušel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.240.–
Quiark0
Věrný člen
8. 3. 2011   #5
-
0
-

Asi ano, jenže tyhle kódování mají znaky v skoro celém rozsahu 32 - 255, takže podle samotného rozsahu to poznat nemusíš, jestli to má správné kódování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
Redby0
Návštěvník
8. 3. 2011   #6
-
0
-

No jasně, jediný co tím získám je že se v souboru nebudou objevovat nepovolené znaky. Jde o to že v hlavičce dokumentu je uvedeno jak by měl být kodovany, takže já testuju, jestli použité znaky odpovídají kodování. Jinak mi není jasný jak to řešit jinak. Podobné to bude asi i s tím UTF-8 s tím rozdílem že tam bude složitější porovnávání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.92.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý