Timeout pro ifstream? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Timeout pro ifstream? – C / C++ – Fórum – Programujte.comTimeout pro ifstream? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yaqwsx+9
Posthunter
7. 3. 2011   #1
-
0
-

Pomocí ifstream (respektive getline) čtu znaky ze sériového portu na Linuxu. Je možné pomocí STL nastavit timeout? Když totiž odpojím dotyčné zařízení, tak mi program začne viset.

Popř. jestli by mi někdo v Linuxu zkušenější neporadil, jestli je možné pomocí stty nastavit timeout ve stylu, když každých x sekund nepřijde bajt dat, tak "simulovat" přijmutí určitého znaku?

Předem děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.123.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 3. 2011   #2
-
0
-

spis vyuzij systemovy volani nebo select.. pokud to tvuj system podporuje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
2. 4. 2011   #3
-
0
-

Omlouvám se, že jsem neodpovídal, ale připletl se mi do cesty jeden projekt s vysokou prioritou, a tak jsem tento problém úplně vypustil z hlavy. Nyní už každopádně mám čas, tak bych rád tento problém konečně vyřešil.

Co prosím myslíš selectem? Nemohl by jsi mi to prosím trochu přiblížit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV+42
God of flame
2. 4. 2011   #4
-
0
-

To yaqwsx : jen sem tak letmo koukl na net a vypada ze to nekdo resi i pomoci threadu :D

http://www.daniweb.com/software-development/cpp/threads/105105

no ale o co mne slo: existuji systemove funkce, ktere maji za ukol prijmout ruznych streamu/vstupu a vyckat, nez nastane timeout nebo na nekterem ze vstupu nejsou data.. (poll, select, a tak podobne), pripadne nevyuzivat istream a zneuzit neco jako sysread a podobne (nektere nazvy sou z perlu, kde sem si s tim hral.. nevim jak to presne vypada v C++)

a zda se ze jeste lepsi by mohlo byt: http://www.cplusplus.com/reference/iostream/istream/readsome/

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
5. 4. 2011   #5
-
0
-

Díky, funkce readsome zatím vypadá použitelně. I když 100% ji osvědčí až čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 147 hostů

Podobná vlákna

Timeout a udpateDisplay — založil vlado0991

Mysql_connect timeout — založil Anonymní uživatel

TCP Timeout — založil Hunty

Timeout operace — založil Gibon

ASP.NET: Timeout — založil Vaizo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý