Zdravím,
potřeboval bych menší radu se zadáním mé semestrální práce.
Dostal jsem za úkol program, který porovná obsah textových souborů a to po jednotlivých řádcích, nikoli po znacích. Poté vypíše procentuální shodu souborů.
Bohužel mě nenapadá, jakou metodu použít.
Má představa je, že bych vytvořil GUI prostředí pro vybrání, ukončení souboru + nějaké další funkce a vytvořil bych okno, kde by byl vidět aktuálně vybraný soubor.
Problém je, že nevím jak nejlépe porovnat jednotlivé řádky. Napadají mě dvě metody a to compareTo() a equals(). Ovšem u každé vidím problém.
Přes compareTo() nevím, jak bych vyřešil odřádkování a vlastně i nějaký součet, ze kterého bych poté mohl vypočítat procentuální shodu, jelikož navrací číslo, zda je řetězec stejný, vetší nebo menší.
U equals() to vidím podobně.
Pokud byste někdo měl nějakou radu nebo návrh, budu rád. Nechci po nikom celé kódy, rád si to naprogramuju. Jen se zkrátka nemám od čeho odrazit, protože knihovna Javy je velká a možnosti obrovské.
Děkuji
Fórum › Java
Porovnání textových souborů po řádcích
Jako, že se
1. řádek 1. souboru porovná s 1. řádkem 2. souboru
2. řádek 1. souboru porovná s 2. řádkem 2. souboru
atd... ?
Tam přece není co řešit, prostě počítáš řádky a shody a nakonec spočítáš procentuální poměr těch dvou hodnot. Ale to je na semestrálku nějaké lehké, jestli se to má porovnávat jinak, tak to budeš muset popsat detailněji.
Je to trochu ještě jinak, máš pravdu. Popsal jsem to jen lehce. Ono to je semestrálka ze Základů programování v prvním semestru, kde člověk nemusí mít žádné základy. Takže možná je to pro někoho lehké, ale pro někoho ne.
Mělo by to porovnávat "n" souborů, kde bude zachytávat řádky a pokud budou stejné, uloží si shodu. Poté provede procentuální shodu.
Například takto:
Soubor 1:
Ahoj,
jak se mas?
Jo fajn, mam se dobre.
Soubor 2:
Cau,
jak se mas?
Jo fajn, mam se dobre.
Soubor 3:
Ahoj,
mas se?
Celkem to jde.
A takhle až "n" souborů porovnat po řádcích. Soubor 1 se Souborem 2 má stejné 2 řádky, tedy 66.67% shoda v řádcích. Soubor 1 se Souborem 3 má stejný jeden řádek, tedy 33,3% shoda v řádcích. A takhle samozřejmě další... I když budou přeházené řádky, tak to musí správně určit...
Snad už je to správně popsané.
To avalagne : asi bych si udelal nejaky checksumy radku a nejaky asociativni pole .. pak uz zalezi na zpusobu, co delat s prazdnejma radkama, co s mezerama, jak to srovnavat mezi vice souborama..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C++ čtení ze souboru po řádcích — založil Petr
Cteni ze souboru po radcich — založil micro.21
čtení ze souboru po řádcích — založil Jirka Sp.
Čtení z textového souboru po řádcích a EOF — založil Petr
Porovnani zmen dvou souboru, diff pro win — založil peter
Moderátoři diskuze