Grafika – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Grafika – Visual Basic – Fórum – Programujte.comGrafika – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

bk26010
Duch
8. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím.

Deláme ve škole grafiku a já se doma rozhodl že si udelam neco navíc, napadlo me pouvání nakresleného tvaru na různé strany, pokud to byla obyčejná čárka, tak to mi šlo, ale chtěl bych udelat něco ve tvaru šipky,která by ukazovala, tím smerem kterým by se posunovala.

Posun sem zajistil tlačitkama. U te šipky to bude podobné jen si nevím rady se souřadnicemi, pořad mi to dela nejaké patvary :-(

kod vypadá takto pro čárku

Public Class Form1

Dim Grafika As Graphics
Dim Pero As Pen = New Pen(Color.Red, 4)
Dim x, y As Integer
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim r As Integer
Grafika = Graphics.FromHwnd(Me.Handle)
Grafika.ScaleTransform(1, 1)
Grafika.TranslateTransform(Me.Size.Width() / 2, (Me.Size.Height() / 2))
r = Me.Size.Width() \ 4

Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
y = (y + 10)
Grafika.Clear(Me.BackColor)
Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
x = (x + 10)
Grafika.Clear(Me.BackColor)
Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button5.Click
x = (x - 10)
Grafika.Clear(Me.BackColor)
Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button6.Click
y = (y - 10)
Grafika.Clear(Me.BackColor)
Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button7.Click
x = 0
y = 0
Grafika.Clear(Me.BackColor)
Grafika.DrawLine(Pero, x, y, x, y + 100)
End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Grafika.Clear(Me.BackColor)
End Sub

End Class


Nevím jak upravit ty souřadnice, budou tam určite dva Drawline. Pro šipku nahoru jsem to udelal nejak takto :

Grafika.DrawLine(Pero, 0, 0, 90, 50)
Grafika.DrawLine(Pero, 0, 0, -180, 50)

Směřuje to sice nahoru ale vypadá hrozně dinvě :-(

Kdyby někdo pomohl, byl bych rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
nervak0
Věrný člen
8. 3. 2011   #2
-
0
-

DrawLine(pero, x1,y1, x2,y2) nakreslí čáru z bodu [x1,y1] do bodu [x2,y2]
Souměrné to bude takhle

DrawLine(Pero, 0, 0, 90, 50)

DrawLine(Pero, 0, 0, -90, 50)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
bk26010
Duch
9. 3. 2011   #3
-
0
-

Oki hele dík, tak se mi to podařilo udelat, ale ted me jeste napadlo jestli by šlo pres KeyPress udelat aby se to dalo posouvat i šipkama, šlo by to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
nervak0
Věrný člen
9. 3. 2011   #4
-
0
-

V KeyPress asi ne, ale v KeyDown jo.

If e.KeyCode = Keys.Down Then

MessageBox.Show("Down")
End If

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
bk26010
Duch
9. 3. 2011   #5
-
0
-

Aha díky, ale já nevim jak to zapojit do kodu.At to napišu jak koliv, vzdy mi pouze při zmáčnuti jakékoliv klávesy se označi nejaky button. (jako že se podbarví a je mozné enterem aktivovat)Mohl jsi si prosim, to trošku upřesnit ? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
nervak0
Věrný člen
9. 3. 2011   #6
-
0
-

Tohle by mělo fungovat i když form nemá focus.

Protected Overrides Function ProcessCmdKey(ByRef msg As Message, ByVal keyData As Keys) As Boolean

If keyData = Keys.Down Then
MessageBox.Show("Down")
End If
Return MyBase.ProcessCmdKey(msg, keyData)
End Function

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
bk26010
Duch
9. 3. 2011   #7
-
0
-

Díky moc, uz mi to funguje tak jak bych chtěl :) Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
Domajska
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 1. 2013   #8
-
0
-

Ahoj,

chtěla bych poprosit o pomoc. Začali jsme ve škole dělat grafiku ve Visual Basicu a mame za ukol:

vytvořit olympijské kruhy

šachovnici na dámu

pyramidu s kostek různě barevných (základ 8)

pyramidu z trubek (4 základ)

Kdyby někdo věděl jak na to, byla bych moc vděčná za pomoc.

Předem díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.174.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
11. 1. 2013   #9
-
0
-

#8 Domajska
"Jak na to" ví spousta lidí. Otázka zní s čím chceš pomoct. Jestli si pomoc představuješ tak, že ti to někdo všechno udělá a pošle, tak tudy asi cesta nevede...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Domajska
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 1. 2013   #10
-
0
-

#9 JoDiK
No ne že to někdo udělá, ale třeba mi vysvětlí ! jak ! to udělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.174.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
12. 1. 2013   #11
-
0
-

#10 Domajska
uznej, že z těch informací, co jsi napsala není co radit.

Tak od začátku.

1. Umíš spustit visualbasic?

2. Umíš v něm napsat program který nakreslí jednu kružnici?

...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Domajska
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 1. 2013   #12
-
0
-

Já se jen slušně zeptala jestli to někdo umí... Asi je ti za těžko bejt taky slušnej.

A zase takovej mentál nejsem, abych neuměla spustit program...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.174.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
13. 1. 2013   #13
-
0
-

On je slušnej. Ty konečně napiš s čím konkrétně si nevíš rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
13. 1. 2013   #14
-
0
-

#12 Domajska
Zdá se, že jsi nečetla čtyři dohody ani jsi nebyla na divadelním představení stejného názvu.

Protože si všechno bereš osobně.

Kdyby ses nad tím zamyslela, tak bys mohla pochopit, že jsem tě nechtěl urazit ale snažil jsem se s ironickou nadsázkou naznačit, že pokud neřekneš na čem můžeš stavět (co už umíš), tak ti asi těžko může někdo pomoct. Asi jsem to trochu přehnal, promiň.

Takže když odpovíš na otázku 2. třeba se posunem dál...

PS: čtyři dohody vřele doporučuji viz http://cs.wikipedia.org/…5%99i_dohody

Pokud nerada čteš, pusť si aspoň zvukový záznam z divadla, je na youtube. Opravdu ti to zlepší život...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Domajska
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
13. 1. 2013   #15
-
0
-

No nic už sem to nějak zpracovala. Díky za tip přečtu si.

A jelikož jsme to brali první hodinu tak sem si nevěděla rady celkově. Ale už jsem to tak nějak zpracovala.

Přeji hezký den :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Grafika — založil Milan

C++ grafika — založil Hornster

2D grafika — založil Dušan

Grafika — založil Michal115

Grafika — založil Gadael

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý