Databaze - úkol – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databaze - úkol – MS SQL – Fórum – Programujte.comDatabaze - úkol – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Hory
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 3. 2011   #1
-
0
-

Čau, potřeboval bych pomoct s úkolama. Zítra s toho píšem a já to pořád neumím. Budu moc rád, když mi pomůžete. Díky moc

175/11
1) Pomocí příkazů SQL zjisti počet knih a jejich úhrnou cenu dle
jednotlivých autorů v DB - Prodejna knih. Tabulka KNIHY obsahuje: Název
knihy, cena, Tabulka Autoři obsahuje: Jméno, Příjmení, Propojení přes ID
Autora

2) které knihy a v jakém množství jsou objednány za posledních
30 dní? Tabulka OBJEDNAVKY obsahuje: autor, počet knih, Vazba mezi
Objednavky a KNIHA přes ID knihy.



175/12
1) Pomocí příkazů SQL zjisti, kteří zákazníci mají kolik objednávek.
Tabulka zákazníci obsahuje : Jméno, Příjmení
Tabulka OBJEDNAVKY obsahuje: Datum, Vazba přes ID zákazníci

2) kolik objednávek a za kolik kč je DB za posledních 30 dní?
Tabulka OBJEDNAVKY obsahuje: Datum, počet knih.
Tabulka KNIHY obsahuje: Název knihy, cena, Vazba přes ID knihy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.5.–
m1ke
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 3. 2011   #2
-
0
-

ja bych to udelal takhle:


1)
SELECT autori.jmeno Jmeno, COUNT(knihy.nazev) Pocet_knih,
SUM(knihy.cena) Celkove_score FROM knihy, autori WHERE autori.autor_id
= knihy.autor_id GROUP BY autori.jmeno

2)
SELECT knihy.nazev Nazev, COUNT(objednavky.datum) Objednane_mnozstvi
FROM knihy, objednavky WHERE knihy.kniha_id = objednavky.kniha_id AND
NOW() > (NOW()-30) GROUP BY objednavky.kniha_id



1)
SELECT zakaznici.jmeno Jmeno, zakaznici.prijmeni Prijmeni,
COUNT(objednavky.datum) FROM zakaznici, objednavky WHERE
zakaznici.zakaznik_id = objednavky.zakaznik_id GROUP BY
objednavky.zakaznik_id

2)
SELECT COUNT(objednavky.datum) Pocet_objednavek, SUM(knihy.cena)
Celkova_cena FROM objednavky, knihy WHERE knihy.kniha_id =
objednavky.kniha_id

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.5.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 3. 2011   #3
-
0
-

To m1ke : nebylo by lepší to udělat přes JOINy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
m1ke
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 3. 2011   #4
-
0
-

To crAzY^ : tak zalezi jestli to treba uz probiraly....

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.5.–
nervak0
Věrný člen
10. 3. 2011   #5
-
0
-

To m1ke : Tak to bys udělal lépe kdyby ses hodil marod a do příště se to naučil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nervak0
Věrný člen
10. 3. 2011   #6
-
0
-

To Hory : Je to v podstatě pořád stejný select, ale jestli vůbec netušíš, tak se to do zítřka nenaučíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

úkol — založil mmm

Úkol 5 — založil Jarda

úkol — založil Jan Koláčný

Ukol — založil adelka17

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý