Non-const funkce s více parametry uvnitř const funkce - jak na to? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Non-const funkce s více parametry uvnitř const funkce - jak na to? – C / C++ – Fórum – Programujte.comNon-const funkce s více parametry uvnitř const funkce - jak na to? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eatel0
Newbie
13. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

píšu v C++ a uvnitř třídy mám metodu která je const (nic nemění - jen zjišťuje údaje). Z této metody ale potřebuju pro správnou funkčnost volat další metodu té samé třídy, která má ale dva parametry.

A tady přichází problém - protože zavolat z const metody jinou metodu, která není const nejde a udělat s tý metody s dvěma parametrama taky const mi nefunguje.

Díky za každou radu, M

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
13. 3. 2011   #2
-
0
-

Ukaž kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Eatel0
Newbie
13. 3. 2011   #3
-
0
-

Áááá...sypu si popel na hlavu...já hlupák - chyběl mi před definici metody namespace třídy a čtyřtečka...už se to zkompiluje bez problému a funkce s více parametrama je v pohodě const...dá se tohole celý nějak smazat?
Fakt zbytečný - sorry :-)
¨..a to jsem jak blb hledal hodinu na internetu

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý