AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group' – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group'  – Python – Fórum – Programujte.comAttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group' – Python – Fórum – Programujte.com

 

vilik130
Duch
14. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj všem,
píšu si "prográmek" a narazil jsem na subj

-----cut-----------------------
log.write(data)
pristr=log.readline()
r=re.search(r'([0-9]+)',pristr)
pristr=r.group()
-----end cut---------------------
když udělám tuto posloupnost příkazů v pythonu je vše jak má být a dosáhnu očekávaného výsledku. Ale když to pustím jako python scipt.py tak mi to vypíše:

Traceback (most recent call last):
File "server.py", line 41, in <module>
pristr=(r.group())
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group'

zkoušel jsem kolem toho googlit, ale bohužel bez úspěchu. Určitě dělám nějakou začátečnickou stupidnot :smile19: . Můžete mě někdo postrčit?


-----
Dík
Vilik13

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.207.–
m->29+6
Super člen
14. 3. 2011   #2
-
0
-

Jednoducho sa v reťazci pristr nenašla zhoda pre daný regulárny výraz a preto ti metóda search vráti None. No a None nemá žiadnu metódu group. Preto najprv testuj r na None a zavolaj group len ak je tam platný objekt typu MatchObject.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
vilik130
Duch
14. 3. 2011   #3
-
0
-

To m->29 :

No to bych pochopil, ale proč tam není když tam má být - viz:


Python 2.6.5 (r265:79063, Apr 16 2010, 13:09:56)
[GCC 4.4.3] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> import sys
>>> import re
>>> log=open("scan_data.log","r",0)
>>> pristr=log.readline()
>>> print pristr
METER: 011605000029317

>>> r=re.search(r'([0-9]+)',pristr)
>>> r.group()
'011605000029317'
>>> pristr=r.group()
>>> print pristr
011605000029317
>>>

Proč to tady funguje a v programu ne? 100% je to nějaká blbost kterou si neuvědomuji...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.207.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 3. 2011   #4
-
0
-

To vilik13 : V tom tvém výřezu děláš

log.write(data)
Kde je potom čtecí hlava?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
vilik130
Duch
14. 3. 2011   #5
-
0
-

To sputnikone :
No samozřejmě na konci - to sem kus v..a já věděl že je to stupidita. Mooooc dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý