Načtení proměnných ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení proměnných ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení proměnných ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pedro
~ Anonymní uživatel
128 příspěvků
14. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak mám v C++ načíst soubor s hodnotami a každý řádek souboru uložit do určitých proměnných. Dejme tomu,že soubor bude mít 5 řádků,v každém bude číselná hodnota a já tyto hodnoty chci přiřadit do proměnné radek1,radek2,radek3,radek4,radek5. Budu vděčnej za každou radu, jsem na programování lama. Díky
P.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.200.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
14. 3. 2011   #2
-
0
-

Načtení ze souboru není problém;



#include <ifsteam>
#include <string>
...

ifstream s("soubor");
string temp;//popř. int, double.... záleží co chceš načítat
getline(s, temp);


Avšak s načítáním do proměnných podle jména je problém - C++ je jazyk kompilovaný, tzn. takovédle fičury jsou technicky těžce realizovatelné, naštěstí naprosto zbytečné. Používají se buď pole anebo kontejnery. Osobně preferuji kontejnery - práce s nimi je lehčí. Pro tvé účely bude asi nejužitečnější vector. Načítání


#include <ifsteam>
#include <string>
...

ifstream s("soubor");
vector<string> data;
string temp;//popř. int, double.... záleží co chceš načítat
while(getline(s, temp))
data.push_back(temp);


A k jednotlivým prvkům pak budeš přistupovat pomocí:
data[index]

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.64.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý