Napěťove reference Atmega – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Napěťove reference Atmega – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comNapěťove reference Atmega – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Deko
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
15. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, při nastavování AD konvertoru je zde na výběr napěťová reference. Pro můj obvod se ideálně hodí interní reference 2.56V. Znamená to, že toto napětí naměřím i na pinu AREF? Potřebuji zakomponovat potenciometr, ale standardní palubní napětí je 5V a napěťový dělič se mi dělat nechce ani na něj není na desce místo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.211.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 3. 2011   #2
-
0
-

jde tam nastavit aby na ten pin sla.. defaultne to byt nutne nemusi.. ale tezko rict co to utahne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Deko
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
16. 3. 2011   #3
-
0
-

Co kdybych napojitl poťák mezi GND a VCC čili +5V a vývod hodil na nějaký AD pin, při nastavení AREF 2.56? Nepoškodil bych MCu něják? To že by v půlce dráhy byla hodnota vrácená AD maximální vím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.27.–
KIIV+42
God of flame
16. 3. 2011   #4
-
0
-

To Deko : jeste taky muzes nastavit aref na externi referenci, hodit tam 5V a potenciometr tez na 5V
pro potenciometr nepotrebujes presnou referenci a na mereni presneho napeti by ta interni byla taky asi jeste nepresna (nekolik % pokud si pamatuju)

a vstupy samozrejme zvladaj cely rozsah podle datasheetu.. tj. -0.5 az Ucc + 0.5

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Deko
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
16. 3. 2011   #5
-
0
-

No vida to mě nenapadlo, anebo vypočítat odpor a zařadit na jednu stranu potenciometru tak aby dával maximálně 2.56V. No možná že tam ten potenciometr vůbec dávat nebudu a vyřeším ovládání toho PWM digitálně a pomocí tlačítek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.27.–
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
16. 3. 2011   #6
-
0
-

Ked pouzijes internu,alebo externu referenciu treba dan na vyvod Aref kondenzator voci zemi.Pri prepnuti na internu tam potom namerias dane napatie.Rovnako tak mozes pouzit stabilnejsiu ext.referenciu a koniec potaku zapojit na nu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
Deko
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
16. 3. 2011   #7
-
0
-

Jasně kondenzátor dávám vždycky. Dle datasheetu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Reference — založil Míša

Undefined reference — založil janek

SQL - reference — založil Ondra

Reference vs. ukazatele — založil Gravatar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý