Potřebuju pomoct – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Potřebuju pomoct – PHP – Fórum – Programujte.comPotřebuju pomoct – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 3. 2011   #1
-
0
-

Pekny vecer, rad by som sa vas spytal, akym sposobom by som mohol na"includovat" subor do suboru, tak aby ak zadam napr.

http://nieco.sk/index.php?p=test

Aby mi subor "index.php" nasiel subor "test.php" v nejakom priecinku a nasledne zobrazil jeho obsah (nie kód).

Dufam ze ste ma pochopili, dakujem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 3. 2011   #2
-
0
-

Překvapivě pomocí include() nebo require() :D

Otestuješ hodnotu uloženou v $_GET['p'] a podle ní vybereš vhodný soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 3. 2011   #3
-
0
-

To mi je jasné, len mne ide o to, aby ak mám "index.php?p=nieco", tak súbor index.php zobrazí obsah suboru "nieco", alebo iného súboru, ktorý by bol v v nejakom adresári

Teda v indexe by som overil či v adresári napr. "subory" sa nachadza súbor vtipy a následne zobrazím jeho obsah.

Preto chcem vedieť, ako keď zistím pomocou $_GET o aký súbor sa jedná, ako ho zobrazím.

Dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.16.–
marioff0
Expert
21. 3. 2011   #4
-
0
-

ak tam mas dalsi php kod tak (include|require)(_once)?
ak nie, file_get_contents(), fopen()-fread()......

if (file_exists('subory/'.$_GET['p'].'.php'))

{
include('subory/'.$_GET['p'].'.php');
}
else
{
die('Not found !');
}
ps: ukazka je nezabezpecena, nutne osetrovat vstup pred kontrolou existencie suboru, alebo vytvorit whitelist suborov

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
21. 3. 2011   #5
-
0
-

a samozrejme obsah se zobrazuje vzdy kdyz nemas <?php ... ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 3. 2011   #6
-
0
-

No skúsim to ešte tak, ale "file_get_contents()" zobrazí len kód daného súboru, nie celkový výzor (obsah stránky).

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Potřebuju pomoct — založil Grungy

Potřebuju pomoct — založil doit

Potřebuju pomoct — založil Anonymní uživatel

Potřebuju pomoct — založil Anonymní uživatel

Potřebuju pomoct — založil Majox

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý