Pad programu pri Copy souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pad programu pri Copy souboru – .NET – Fórum – Programujte.comPad programu pri Copy souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

silent0
Stálý člen
22. 3. 2011   #1
-
0
-

v Programu jsem pouzil 2 metody jedna je

// kde textbox jsou cesta k souboru a listbox nazev souboru
string source = @"" + textBox1.Text.ToString() + "\\" + listBox1.SelectedItem.ToString() ;
string konec = @"" + textBox2.Text.ToString() + "\\soubur";

File.Copy(source, konec, true)

// a druha
FileInfo fi = new FileInfo(textBox1.Text +"//"+ listBox1.SelectedItem);
fi.CopyTo(textBox2.Text);

jen nevim proc pri pouziti spadne program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
22. 3. 2011   #2
-
0
-

Ahoj, co to znamená, že "spadne program"? Nějaká výjimka? Nebo ne? Dojde k tomu hned po spuštění nebo až při kopírování? Co na to debugger?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
silent0
Stálý člen
22. 3. 2011   #3
-
0
-

Tak jsem upravil

FileInfo fi = new FileInfo(textBox1.Text +"//"+ listBox1.SelectedItem); //textbox cesta k souboru,listbox vybrany soubor ve slozce
fi.CopyTo(textBox2.Text + "//prekopirovanysoubor"); //textbox2 kam kopirovat + jak se ma jmenovat

vyhodi to tuhle vyjimku
"The UNC path should be of the form \\\\server\\share."

Program spadne az pri vyvodani metody kopirovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
nervak0
Věrný člen
22. 3. 2011   #4
-
0
-

Co máš v těch textboxech (asi nic) a proč do cesty cpeš "//" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
silent0
Stálý člen
22. 3. 2011   #5
-
0
-

v textoxech mam cestu k souboru cos je C:\Program FIles\ ..., a v listoxu mam jmeno souboru napr. projekt.doc . cpu tam // jelikoz je to jmeno souboru po prekopirovani.
Takze kdyz dam textbox.Text + listbox.selecteditem .... vznikne napr C:\Program Files\projekt.doc coz je kopirovany soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
nervak0
Věrný člen
22. 3. 2011   #6
-
0
-

v textoxech mam cestu k souboru cos je C:\Program FIles\

Ta chyba s UNC má nějaký důvod. Nejpravděpodobnější možnost je ta, že v textboxu nic nemáš a výsledná cesta je "//neco".

vznikne napr C:\Program Files\projekt.doc

Ne, vznikne C:\Program Files//projekt.doc (což by nemělo vadit, ale není to to, o co se snažíš).
\ se píše jako "\\".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
22. 3. 2011   #7
-
0
-

Doporučuji použít metodu Path.Combine a nestarat se o skládání cesty k souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Pad pri spustení programu — založil frostwyrm333

Neustálý pád programu — založil Kowalsky

Pomoc pri tvorbe programu — založil Jarda Hlaváček

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý