Ahoj, řeším problém jak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné. Moje stránka bude mít standartní html hlavičky a někde v tagu <head></head>, ve kterých bude přihlašovacím systémem(uděláno ve VBS) automaticky vygenerovaný řádek, který bude vypadat např nějak takto:
<script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>
A jde mi o to, nějak vydolovat informaci "12345" a doplnit jí do proměné v tom samém scriptu. Tuto informaci budu potřebovat k získání informací z databáze. Bohužel jiná možnost získání UID není. Víte jak na to?
Fórum › PHP
Jak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné
Nevím, přesně, zjistím. Ale použití např. session nebude pravděpodobně možné. Jedná se o sw od Abry modul G3. POkusím swe to s nimi ještě vyřešit nějak jinak, případně aby mi udělali klasické webové přihlašování, pokud to půjde. POkud to nepůjde, jaké jsou v tomto případě možnosti?
a co takto:
<script type="text/javascript">var uid=12345;</script>
<script type="text/javascript" src="./user.js"></script>
S celým tím scriptem můžu dělat cokoliv, právě kromě řádku: <script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>
Dám sem kus z této stránky pro lepší pochopení.
<html>
<head>
nejake hlavicky...
<script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>
</head>
<body>
<?php
//Nastaveni promene UID. Jen nevim, jak ziskat hodnotu 12345 z radku vyse do teto promene
$uid = "12345";
//a tady bude zpracovani sql dotazu do databaze na zaklade uzivatelova ID neco jako
$sql = "SELECT * FROM tabulka WHERE uid='".$uid."' ";
?>
</body>
</html>
ako sa tam presne dostane ten riadok? Aky je problem pri tom samotnom vkladani vlozit aj php premennu?
edit: kde presne vlozi to src? do sablony ci ako???
Zkusím ještě kontaktovat firmu, která to dělá, aby mi naplnila rovnou tu proměnou do PHP. Ale spíš to tak nepůjde, protože jejich řešení je nesmyslně drahé a moc se jim nelíbí, že si to uděláme sami.
JInak ten řádek tam je, jen se mění to UID. To UID se mění na základě toho Javascriptu, který ho vygeneruje na základě přihlášení přes VBS.
ak sa ten VBS interpetuje na serveri (nevyznam sa), este je moznost pouzit output buffering... na zaciatku zapnes buffer a pred vykonanim dotazu do db, vytiahnes z neho data a vyparsujes obsah toho src...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Obnovení jen části stránky — založil mrkvi
Webbrowser a ukazování určité části stránky — založil Mutagen
Obnovení části stránky generované javascriptem — založil aleskm
Refresh urcite casti stranky PHP nebo JS — založil tomick
Stejná výška menu a hlavní části stránky — založil MareX