Jak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comJak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, řeším problém jak získat informace z části stránky a doplnit je do proměnné. Moje stránka bude mít standartní html hlavičky a někde v tagu <head></head>, ve kterých bude přihlašovacím systémem(uděláno ve VBS) automaticky vygenerovaný řádek, který bude vypadat např nějak takto:

<script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>

A jde mi o to, nějak vydolovat informaci "12345" a doplnit jí do proměné v tom samém scriptu. Tuto informaci budu potřebovat k získání informací z databáze. Bohužel jiná možnost získání UID není. Víte jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.84.–
nervak0
Věrný člen
22. 3. 2011   #2
-
0
-

O jaký přihlašovací systém se jedná?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #3
-
0
-

Nevím, přesně, zjistím. Ale použití např. session nebude pravděpodobně možné. Jedná se o sw od Abry modul G3. POkusím swe to s nimi ještě vyřešit nějak jinak, případně aby mi udělali klasické webové přihlašování, pokud to půjde. POkud to nepůjde, jaké jsou v tomto případě možnosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.84.–
marioff0
Expert
22. 3. 2011   #4
-
0
-

a co takto:

<script type="text/javascript">var uid=12345;</script>

<script type="text/javascript" src="./user.js"></script>


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #5
-
0
-

OK, ale pořád nevím, jak to dostat do proměné v PHP :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.84.–
nervak0
Věrný člen
22. 3. 2011   #6
-
0
-

To záleží na tom, co s tím chceš a můžeš dělat. UID už se ti na server odesílá, stačí ho zpracovat. A Jestli máš ten vkládaný text pod kontrolou, tak už vůbec není co řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #7
-
0
-

S celým tím scriptem můžu dělat cokoliv, právě kromě řádku: <script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>
Dám sem kus z této stránky pro lepší pochopení.



<html>
<head>
nejake hlavicky...
<script type="text/javascript" src="./user.js?UID=12345"></script>
</head>
<body>
<?php
//Nastaveni promene UID. Jen nevim, jak ziskat hodnotu 12345 z radku vyse do teto promene
$uid = "12345";

//a tady bude zpracovani sql dotazu do databaze na zaklade uzivatelova ID neco jako
$sql = "SELECT * FROM tabulka WHERE uid='".$uid."' ";


?>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.190.24.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 3. 2011   #8
-
0
-

A jak ji dostáváš do toho src?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #9
-
0
-

To je vygenerované přímo z toho přihlašování z VBSka

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.190.24.–
marioff0
Expert
22. 3. 2011   #10
-
0
-

ako sa tam presne dostane ten riadok? Aky je problem pri tom samotnom vkladani vlozit aj php premennu?


edit: kde presne vlozi to src? do sablony ci ako???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #11
-
0
-

Zkusím ještě kontaktovat firmu, která to dělá, aby mi naplnila rovnou tu proměnou do PHP. Ale spíš to tak nepůjde, protože jejich řešení je nesmyslně drahé a moc se jim nelíbí, že si to uděláme sami.
JInak ten řádek tam je, jen se mění to UID. To UID se mění na základě toho Javascriptu, který ho vygeneruje na základě přihlášení přes VBS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.190.24.–
marioff0
Expert
22. 3. 2011   #12
-
0
-

ak sa ten VBS interpetuje na serveri (nevyznam sa), este je moznost pouzit output buffering... na zaciatku zapnes buffer a pred vykonanim dotazu do db, vytiahnes z neho data a vyparsujes obsah toho src...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
22. 3. 2011   #13
-
0
-

marioff napsal:
ak sa ten VBS interpetuje na serveri (nevyznam sa), este je moznost pouzit output buffering...


Jooo, toto je taky možnost, něco takového jsem heldal, ozkouším a dám vědět. Děkuju moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.190.24.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý