Ako kontrolovat pociatocne hodnoty v konstruktore ? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako kontrolovat pociatocne hodnoty v konstruktore ? – .NET – Fórum – Programujte.comAko kontrolovat pociatocne hodnoty v konstruktore ? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
23. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahojte. Neviem, ci som to sformuloval spravne, no zaujima ma, ako mozem kontrolovat pociatocne hodnoty v konstruktore. Teda, mozem celu logiku umiestnit do tela kontruktoru, co by bol jeden sposob. No tu istu kontrolu pouzivaju aj property a tak ma zaujima, ci to nejde nejak vyuzit. Kod je takyto. Skusal som vlozit property do konstruktora, ale nerobi to nic, veselo tam mozem vkladat akekolvek hodnoty.

class Cas

{
private int hodina;
private int minuta;

public int Hodina
{
set
{
if (hodina > 23 || hodina < 0)
throw new ArgumentOutOfRangeException();
else
hodina = value;
}
}

public int Minuta
{
set
{
if (minuta > 60 || hodina < 0)
throw new ArgumentOutOfRangeException();
else
minuta = value;
}
}

public Cas(int hodina, int minuta)
{
Minuta = minuta;
Hodina = hodina;
}
}
Editoval djanosik: Pro vkládání zdrojových kódů používej k tomu určenou značku code.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.101.–
Reklama
Reklama
23. 3. 2011   #2
-
0
-

To Anonym : Hmm, teď tady vychází články o Code Contracts, doporučuji se podívat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
nervak0
Věrný člen
23. 3. 2011   #3
-
0
-

Testuješ hodinu a minutu (co tam máš) místo value (co tam vkládáš).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
23. 3. 2011   #4
-
0
-

Som idiot, ospravedlnujem sa za zbytocny topic, uslo mi to :( Uz som to opravil, takze dakujem.

PS: Ten clanok si urcite precitam, o nicom takom som nevedel, ale chcel som to vyriesit aj nejakou standardnou technikou
.

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.101.–
23. 3. 2011   #5
-
0
-

No tak toho jsem si taky nevšiml :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý