Kalkulačka - operace s komplexními čísly – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kalkulačka - operace s komplexními čísly – C / C++ – Fórum – Programujte.comKalkulačka - operace s komplexními čísly – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
24. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím Vás,

potřeboval bych poradit nebo alespoň nakopnout myšlenkou na vytvoření kalkulačky s komplex. čísly. Klasická kalkulačka je celkem OK. Na internetu jsem nic co by mě inspirovalo nenašel.....

Díky za případné zamyšlení :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.64.–
Reklama
Reklama
Grungy0
Super člen
24. 3. 2011   #2
-
0
-

Nenapísal si či C alebo C++.
AK teda v C++ tak si napíš triedu KomplexneCislo, ktorá bude obsahovať reálnu, imaginárnu časť a operácie +,-,*,/ už dorobíš v pohode.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
KIIV+42
God of flame
24. 3. 2011   #3
-
0
-

nejaka struktura nebo objekt, kde mas realnou a imaginarni cast a pak funkce/metory/pretizene operatory pro aritmetiku
nic slozityho

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
24. 3. 2011   #4
-
0
-

Pokud se nepletu, tak něco takového není nutné znovu tvořit - STL má přímo třídy pro komplexní čísla, avšak zatím jsem ji ještě nikdy nepoužil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mr.glass0
Duch
25. 3. 2011   #5
-
0
-

Přesně tak. Stačí Vám, když použijete <complex.h>, mělo by tam být vše, co potřebujete.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.225.–
remmidemmi0
Super člen
25. 3. 2011   #6
-
0
-

a to je v jakem C++ na jake platforme? Ja pouzivam MicroC++ na dsPIC30F6014 a tam teda zadne <complex.h> nevidim :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.23.–
4. 4. 2011   #7
-
0
-

Dělám to v MS Visual Studio 2008 a jde o C++.... musím vytvořit kalkulačku v konzoli na +, -, *, /, odmocnina a mocnina....pak operace s komplex číslama a paměť na 10 výsledků....

Základní operace jsem vyřešil, to nebyl zas takový problém ale ty ostatní 2 body dělám stále marně....nedělal jste to někdy někdo? že by jste dali k nahlédnutí kousek kodu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.146.–
nervak0
Věrný člen
4. 4. 2011   #8
-
0
-

complex<double> a(2.0, 2.0);

complex<double> b(3.0, 3.0);
complex<double> c = a + b;
cout << a << " + " << b << " = " << c << endl;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý