[C#] 1 proti 100 – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[C#] 1 proti 100 – .NET – Fórum – Programujte.com[C#] 1 proti 100 – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sh00ter0
Newbie
25. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

mám takovej malej problémek, mám za úkol napsat program. A to tak že pro jakoby účastníka soutěže 1 proti 100 vymyslí nejvhodnější strategii, kolik soupeřů každé kolo vyřadit aby se získalo co nejvíc peněz. Peníze se počítají stylem

100 000,- * počet_vyřazených / počet zbývajících soupeřů
např. vyřadím 10 soupeřů v prvním kole, získám 100 000 * 10 / 100 = 10 000,- v dalším kole vyřadím 9 soupeřů => 100 000 * 9 / 90 = 10 000,- atd.
Na vstupu dostanu počet kol a mám vypsat kolik nejvíc mohu získat a jak mám soupeře vyřazovat, např. pro vstup 3 dostanu na výstupu
280000

90 9 1

zatím jsem stvořil tohle, což mi funguje, ale pro vstupy 14-25 je to nesmírně pomalý, a chtěl bych to zrychlit jen nemám nápad jak...
http://pastebin.com/Dx7ddcNW

nějakej nápad?

díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.85.–
Reklama
Reklama
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
26. 3. 2011   #2
-
0
-

Pocita se tam obrovska spousta veci mockrat, mas to zbytecne exponencialni. Staci pouzit spetku dynamickeho programovani. Mit tabulku 100x100 (pripadne 100xpocetkol jestli opravdu chces usetrit) a ta bude indexovana pomoci poctu zbyvajicich hracu a kola a bude v ni ulozeny aktualni stav konta. A tu pekne po kolech naplnit pomoci udaju z predesleho kola.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
sh00ter0
Newbie
26. 3. 2011   #3
-
0
-

To si myslim že dost dobře nejde, protože pak pro každý možný vyřazení musim mít vlastní tabulku, protože stejně musim projít všechny možnosti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.85.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
26. 3. 2011   #4
-
0
-

To sh00ter : Muzes vysvetlit, proc si myslis ze by to neslo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

100% SEO RS — založil mango

100% šířka — založil Ondra

DIV height:100% — založil Bukage

Výška 100% + scroll — založil Forest

Problém s 100% height — založil vojta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý