Dev C++ přehrání zvuků midi – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dev C++ přehrání zvuků midi – C / C++ – Fórum – Programujte.comDev C++ přehrání zvuků midi – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Martin Kaše
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, na internetu jsem již hledal, ale doted jsem nenašel řešení... Mám consolovou hru (textovou) v Dev C++ a potřebuji aby se ve hře přehrávaly zvuky midi nebo jakékoli jiné(mp3, wav) Zajímá mne nejrychlejší a nejefektivnější řešení. Děkuji vše předem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.243.–
nervak0
Věrný člen
26. 3. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
skenerz0
Duch
26. 3. 2011   #3
-
0
-

Když zadám tento kód do dev c++

PlaySound(TEXT("recycle.wav"), NULL, SND_FILENAME);
Vypíše to spoustu chyb, nějak podrobněji, jak vše správně zadat (nebo nějaké české vysvětlení funkce) není ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.243.–
nervak0
Věrný člen
26. 3. 2011   #4
-
0
-

Zdrojak: #include <windows.h>
Project Options/Parameters/Linker: -lwinmm

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
skenerz0
Duch
26. 3. 2011   #5
-
0
-

: -lwinmm ? To je co ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.243.–
nervak0
Věrný člen
26. 3. 2011   #6
-
0
-

To asi bude nějak souviset s tím, že podle dokumentace je ta funkce v knihovně winmm.

-l je volba pro "přilinkování" knihovny a winmm je její jméno.
Taky můžeš použít [Add Library or Object] a vybrat soubor <devcpp>/lib/libwinmm.a

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
skenerz0
Duch
26. 3. 2011   #7
-
0
-

Funguje :) Stejně mně trápí dvě otázky:
1, Jak přehrát midi soubor ?
2, Když se pustí console, tak hraje zvuk a až dohraje tak se tepr objeví text, jak udělám aby muzika hrála a text se oběvil hned s muzikou, a ja mohl odpovídat na otázky console ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.243.–
nervak0
Věrný člen
26. 3. 2011   #8
-
0
-

Kdyby sis přečetl tu odkazovanou dokumentaci, tak tě to netrápí.

1. mciSendString("play \"soubor\"", 0, 0, 0);
2. mci automaticky přehrává na pozadí, u PlaySound si o to musíš říct flagem SND_ASYNC

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Přehrávání zvuku MIDI — založil Stansa

Přehrání zvuku z resourců — založil Anonymní uživatel

Prevod do midi — založil

Help ... C++ konzola MIDI — založil Darkkiller

Přehrání videa — založil pawlik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý