Random rátanie – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Random rátanie – PHP – Fórum – Programujte.comRandom rátanie – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Php
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
27. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, pokúšal som sa o menší pokus s random číslami a s počtami, mám kód:

<?php

$cisla = array("","Jedna","Dva","Tri","Štyri","Päť","Šesť","Sedem","Osem","Deväť","Desať");
$random = rand(1,10);
$random_2 = rand(1,10);
echo ''.$cisla[$random].' + '.$cisla[$random_2].' = <form method="POST"><input type="text" name="vysledok" size="1"><input type="submit" name="ok" value="Ok!"></form>';
if (isset($_POST['ok']))
{
$vysledok = $random + $random_2;
if ($vysledok == $_POST['vysledok'])
{
echo 'Správne!';
}
else
{
echo 'Nesprávne!';
}
}
?>

Vždy po zadaní správneho čísla, to script vyhodnotí ako nesprávne, viem že je chyba v tom, že po odoslaní sa vygenerujú aj iné čísla, ale ja by som sa vás rád spýtal, ako tomu zamedziť, aby to fungovalo, tak ako má.

Ďakujem za pomoc....

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 3. 2011   #2
-
0
-

budes si to muset ulozit treba pomoci session

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
insider0
Věrný člen
27. 3. 2011   #3
-
0
-

jestli se chces vyhnout session, tak by to slo napr tak, ze si vygenerujes radu rekneme 8 cisel, kde na libovolnem, ale nemennem miste bude to vygenerovane cislo.
Napr

$checksum = "";

for($i = 0;$i < 8;$i++){
$rand= rand(1,10);
if($i == 5)
$rand = $random + $random_2
$checksum .= (string)$rand;
}
//------
<input type="hidden" name="checksum" value="<?php echo $checksum;?>">

je to nastrel, musis si ohlidat dvojciferne cisla, coz taky neni problem s jedim ifem.
pak se to kontroluje pomoci indxu
if($_POST['checksum'][5] == $_POST['vysledok'])

// v poradku

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Php
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
27. 3. 2011   #4
-
0
-

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Program na ratanie polynomu — založil Rendo

Random String — založil JavaLama

Random setRGB? — založil majo

RANDOM z TXT — založil kodooo

Random hodnota — založil tOreee

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý