Const char v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Const char v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comConst char v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Halancik0
Duch
30. 3. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych prosím poradit jestli někdo nevíte jak převést v C "unsigned char" na "const char" nebo jinak udělat abych místo "Hello World" mohl mít "unsigned char" získaný z jiné funkce. Děkuji moc.

const char msg[] = "Hello World!!!";

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
30. 3. 2011   #2
-
0
-

Proč ho potřebuješ převádět a jak ho získáváš?

unsigned char * funkce();

...
char *msg = (char *) funkce();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 3. 2011   #3
-
0
-

To nervak : No já programuju MCU a potřebuju zobrazit na LCD data získané z obvodu reálného času což je to "unsigned char" ale pak mám knihovnu která zobrazuju znaky na LCD ale "const char".

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
nervak0
Věrný člen
30. 3. 2011   #4
-
0
-

To mi moc nepomohlo. Takže takhle?

unsigned char nacti();

void vypis(const char *);
unsigned char c;

char msg[4];

c = nacti();
sprintf(msg, "%u", c);
vypis(msg);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV+42
God of flame
30. 3. 2011   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : a co ti vubec vraci to RTC? BCD? BIN? ASCII?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 3. 2011   #6
-
0
-

To KIIV : Mám to už udělané že hodnota je v normálním decimálním tvaru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
KIIV+42
God of flame
30. 3. 2011   #7
-
0
-

To Anonymní uživatel : decimalnim jako 0-9 nebo primo znaky '0'-'9'?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 3. 2011   #8
-
0
-

Decimální jako 0-9

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
KIIV+42
God of flame
31. 3. 2011   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel : tak to stejne budes prevadet na znaky .. takze si najdi neco jako putchar nebo neco obdobneho a posilej to po znacich (samozrejme pricist cislo+'0')

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 145 hostů

Podobná vlákna

Definice const char *[] — založil Remder

Static const char array[] .. — založil kruciik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý