C++,Dvourozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++,Dvourozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++,Dvourozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

mokvar0
Duch
31. 3. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den
chtěl bych vás požádat o radu ohledně jedné ůlohy zadání zní:
dvě matice s rozměrem 50x50prvku typu int.Umožněte náčtení dat z klávesnice a vygenerování náhodných hodnot v uživatelem zadaném rozmezí.Konkrétní rozměry matic zadá uživatel jako čtiři první hodnoty z klávesnice.Výstup programu umožněte na obrazovku.Ovládání programu umožněte pomocí jednoduchého menu.Program provede součet těchto matic a ve výsledné matici vyhledá třetí nejmenší prvek.Výstupem programu bude výsledná matice a nalezený třetí nejmenší prvek.

děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Grungy0
Super člen
31. 3. 2011   #2
-
0
-

No znenie úlohy si síce napísal, ale nepísal si akú radu to vlastne chceš. Takto sa môžme leda tak dohadovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
mokvar0
Duch
31. 3. 2011   #3
-
0
-

Vzhledem k tomu že sem začátečník bych poprosil nějákou radu ohledně toho jak jednotlivě postupovat ale pochopím když se vám do toho nebude chtít :D

samozrjmě že nějáke funkce znám takže to nemusí být až tak podrobné
a omlouvam se ma to být v jazyce C

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 3. 2011   #4
-
0
-

To mokvar : zacni premejslet, jak bys to delal ty.. kdybys mel omezenou ale vybornou pamet, a umel udelat jen jednu akci najednou.. akce typu nacist neco, ulozit nekam, vybrat odnekud, umel pocitat ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mokvar0
Duch
31. 3. 2011   #5
-
0
-

Ok princip chápu pro mě je spíše složitější napsat to tak aby to fungovalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 3. 2011   #6
-
0
-

To mokvar : co konkretne mas na mysli? zacnes tim ze si udelas kostru programu - treba jen neco vypsat.. a pak postupne pridavas veci po malejch castech a vzdy si to otestujes, jestli to jeste funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
31. 3. 2011   #7
-
0
-

To mokvar :
Tak to piš po malejch kouskách a každej krok ověřuj...
Až narazíš na něco, u čeho nebudeš vědět proč to nefunguje, tak sem napiš...
První krok - načti vstupní údaje a pro kontrolu je vypiš.
BTW to zadání jsi psal z hlavy? Takhle to určitě nebylo, tohle je dost neurčité...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
mokvar0
Duch
31. 3. 2011   #8
-
0
-

mohl byste mi kousek sepsat jestli vás můžu poprosit hodně mi to pomůže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
mokvar0
Duch
31. 3. 2011   #9
-
0
-

to zadání jsem opsal
akorát za větou která končí "50x50 prvku typu int " má být závorka (signed nebo unsigned-dle ůvahy řešitele)
ale nevím jestli je to to podstatné co tam chybí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
31. 3. 2011   #10
-
0
-

To mokvar :
Kousek:



#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
cout << "Zadej rozmer a matice: ";
int a;
cin >> a;

cout << "Zadej rozmer b matice: ";
int b;
cin >> b;

cout << "Zadane rozmery matice: " << a << 'x' << b << '\n';

return 0;
}


A co je matoucí? Spousta věcí.
Např: "Konkrétní rozměry matic zadá uživatel jako čtiři první hodnoty z klávesnice."
Čtyři hodnoty??? Mají-li se matice jenom sčítat, pak musí mít stejný rozměr, neboli stačí zadávat jen dvě čísla!
A jak první čtyři? Co jako má po nich následovat? Jako zadávání všech hodnot do matice?
Prostě spousta otazníků...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 4. 2011   #11
-
0
-

To JoDiK : popravde, matice nemusi byt nutne ctvercova - proto 4 hodnoty

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
1. 4. 2011   #12
-
0
-

To KIIV :
Já nic o čtvercové matici neříkal, dvě hodnoty je jedna obdélníková matice (axb) a ty další dvě hodnoty? Pokud ta druhá matice bude mít jiné rozměry, nelze je sčítat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Dvourozměrné pole — založil Yenkee

Dvourozmerne pole — založil Merik

Dvourozměrné pole — založil IDKFA

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý