HELP ME .... pomozete mi prosim – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HELP ME .... pomozete mi prosim – Pascal – Fórum – Programujte.comHELP ME .... pomozete mi prosim – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
onlinus0
Newbie
2. 4. 2011   #1
-
0
-

Dobry den. Mohol by som vas poprosit ci by ste mi niekto nepomohol spravit program k tomuto zadaniu ?

Na vstupe sú údaje: mená žiakov, počet hodín absencie žiaka. Zostavte program, ktorý vypíše načítané údaje v tvare tabuľky zistí priemerný počet hodín absencie za triedu .


Mena ziakov si mozete aj vymysliet.


Za pomoc vopred dakujem . Najvhodnejsie do 8.4.2011 :D .
Este raz vdaka.

Riesenie mi mozete poslat na mail drab.peter999@gmail.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Reklama
Reklama
SNV
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 4. 2011   #2
-
0
-

Ak si myslis, ze ti to tu niekto vyriesi (cely kod zadarmo, aj ked nie je tazky) a ty len napises, ze "prosim vas" a dalej ziadna snaha, tak je to dost trapne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.227.–
onlinus0
Newbie
3. 4. 2011   #3
-
0
-

Nemusi mi to vyriesit cele stacilo by mi pomoct to dat do tabulky lebo zvysok viem spravit ja len to neviem dat do tabulky . A tak stacilo by mi pomoct to dat do tabulky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Mircosoft+1
Věrný člen
4. 4. 2011   #4
-
0
-

Jde o to, co si představuješ pod pojmem tabulka.

- Jestli jenom přehledný výpis na obrazovku, kde každé jméno bude v určitém sloupci, tak to se řeší takhle (příklad):

writeln(jmeno:20);

Tohle ti vypíše obsah proměnné jmeno zarovnaný na šířku 20 znaků. Šířku si samozřejmě můžeš dát jakou chceš.

- Jestli chceš něco, co půjde otevřít v Excelu, tak to ulož ve formátu CSV. To znamená, že data zapíšeš do textového souboru a jednotlivé sloupce budeš oddělovat čárkou. Excel si to pak přebere.

- Jestli chceš HTML tabulku, tak si nastuduj použití tagů html, body, table, tr a td (případně th), zapiš to do texťáku s koncovkou HTM a otevři libovolným internetovým prohlížečem. Příklad:
writeln('<html><body><table>');

writeln('<tr><td>',jmeno,'</td><td>',prijmeni... atd.
writeln('</table></body></html>');


Dál už se ptej jenom na konkrétní problémy a přilož svůj zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
onlinus0
Newbie
4. 4. 2011   #5
-
0
-

O.K. dikes fakt si mi pomohol. A stačí mi to takto writeln(jmeno:20); len aby to bolo priehľadné . A čo mam priložiť ? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Mircosoft+1
Věrný člen
4. 4. 2011   #6
-
0
-

Zdroják čili zdrojový kód čili to, co naprogramuješ ;-).

Ještě doplním, že pro vypsání víc položek na jeden řádek je piš buď do několika samostatných Write a na závěr jedno Writeln, nebo všechny do jednoho Writeln, např.: writeln(jmeno:20,prijmeni:30).

Nahlásit jako SPAM
IP: 155.35.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
onlinus0
Newbie
4. 4. 2011   #7
-
0
-

O.K. ked to spravim do piatku tak to tu upnem :D a ces to s koncovkou exe alebo pas ?? ci staci cele opisat ?:D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
SNV
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 4. 2011   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.98.–
onlinus0
Newbie
5. 4. 2011   #9
-
0
-

Ahoj ... Som sa v škole pýtal učiteľa ako to ma byt a vravel že pomocou ascii znakov ... Vedel by si mi pomôcť aj s týmto ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.27.–
Mircosoft+1
Věrný člen
5. 4. 2011   #10
-
0
-

To je trochu široký pojem, protože ASCII znaky jsou všechno, co vypisuješ na obrazovku. Jestli tím myslel, že nemáš používat tu syntaxi s dvojtečkou, tak prostě budeš muset ty texty doplnit mezerami na potřebnou délku, třeba takhle:

while length(jmeno)<20 do jmeno:=jmeno+' ';

Ale to jen tak tipuju, radši se ho zeptej.

Ten zdroják sem samozřejmě dávat nemusíš. Já jenom aby to nedopadlo jako občas u některých chytráků, co po týdnu vyptávání napíšou "Pořád mi to nejede, nevíte proč?" a my nevíme, protože nevidíme, jak jejich program vypadá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
onlinus0
Newbie
5. 4. 2011   #11
-
0
-

On mi povedal ze čiary do tabuľky mam robiť pomocou ascii znakov . Čiže napr.
peter l 25 l
--------- ale musia to byt čiary a nie L-ko a _

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Mircosoft+1
Věrný člen
5. 4. 2011   #12
-
0
-

Jo takhle... tak to jo. Jestli nebude stačit +, - a | (klávesa \| je obvykle někde poblíž Enteru), tak si nech vypsat druhou půlku ASCII tabulky, třeba:

for i:=128 to 255 do write('#',i,'=',chr(i),', '); readln;

a najdi si příslušné tabulkové znaky: vodorovnou čáru, svislou čáru, rohy, téčka a křížení. Vyzkoušej si, jestli to jsou opravdu ty pravé tabulkové znaky - když je napíšeš vedle sebe nebo pod sebe, budou navazovat bez mezer (třeba řada obyčejných pomlček nenavazuje, ale správná vodorovná čára je jednolitá). Jednoduché ohraničení bývá bez problémů, dvojité většinou taky, ale jejich kombinace (např. jednoduchá vodorovná čára křížená se svislou dvojitou) bývají dost často předefinované písmeny s háčky, čárkami a jinými ocásky. No prostě co najdeš, to najdeš, a doufejme, že učitel bude mít stejnou znakovou sadu :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
onlinus0
Newbie
5. 4. 2011   #13
-
0
-

OK tak ja si najdem ascii tabulu na nete :D skor ako si to vypisovat v pascale a hladat to :D na nete mas priehladne tabulky a tam to najdem skor :D


A este ak dam ako tabulku a do toho budem pisat tak nebude sa tabulka posuvat ?
A to budem mat dat takto
readln('cislo znaku');

A takto spravit tabulku ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Mircosoft+1
Věrný člen
6. 4. 2011   #14
-
0
-

S tabulkami na netu je právě ten problém se znakovou sadou - nemusíš tam najít to samé, co máš na svém počítači. Ale to je tvoje věc, dělej jak myslíš.

To s tím readln('cislo znaku'); jsem vůbec nepochopil. Zaprvé je to syntakticky špatně a zadruhé nevím, jak to souvisí s tabulkou. Jestli se ptáš, jak máš ty speciální znaky zobrazit, tak normálně přes Write nebo Writeln: jestli chceš vypsat třeba znak s ASCII kódem 150, napiš write(#150).

Tabulka se posouvat samozřejmě bude, věci v jednotlivých sloupcích proto musíš naformátovat na stejnou šířku. Třeba:

writeln(ZnakSvislaCara,jmeno:20,ZnakSvislaCara,prijmeni:30,ZnakSvislaCara);


Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
onlinus0
Newbie
7. 4. 2011   #15
-
0
-

jj chcel som dat prikaz writeln (cislo znaku , menoa priezvysko , cislo znaku pocet vymeskanych hodin , a zas cislo znaku);
takze takto by to malo byt ok?o

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.27.–
onlinus0
Newbie
2. 5. 2011   #16
-
0
-

Ahojte tak zas vám tu píšem :D. Odovzdal som prácu a dal mi ju opraviť a povedal ze nemám robiť až takú tabuľku že stačí keď dám aby mi mena písalo na určitý bod a vymeškané hodiny na ďalší bod asi o 20 pixelov ďalej a či by ste mi niekto nepomohol ako ta dať na určený bod . Ak by niekto vedel tak by mi s tým mohol pomôcť .


Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
nervak0
Věrný člen
2. 5. 2011   #17
-
0
-

gotoxy

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
onlinus0
Newbie
2. 5. 2011   #18
-
0
-

co ? :D :D si mi veľmi pomohol :D co tak mi to dat ako príkaz ????

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
nervak0
Věrný člen
2. 5. 2011   #19
-
0
-

Co tak si to najít v nápovědě?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
onlinus0
Newbie
2. 5. 2011   #20
-
0
-

Aha :D až taký dobrý v anj nie som :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Mircosoft+1
Věrný člen
3. 5. 2011   #21
-
0
-

http://mircosoft.ic.cz/texty/ZAKLADY.TXT

Gotoxy(x,y) - posune kurzor na dané souřadnice na obrazovce. Levý horní roh je 1,1, x přibývá směrem doprava a y směrem dolů. Definované to je v jednotce Crt. Tam je taky procedura Clrscr, která smaže obrazovku a hodí kurzor do levého horního rohu.

Každopádně podle mě by bylo lepší zůstat u Writeln s pevně nastavenou šířkou, jenom nepoužívat ty okraje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.202.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
3. 5. 2011   #22
-
0
-

To Mircosoft :
Podle mně by bylo lepší učiteli vysvětlit, že zadání má být jednoznačné a přesné (nejlépe s ukázkou požadovaného výstupu) a že u textových údajů se nehraje na pixely ale na znaky, protože textové výstupy se programují univerzálně (na obrazovku, do textového souboru...)
Takže nechat sloupeček se jmény zarovnaný zleva a doplnit mezerami, za kterými bude následovat sloupeček s čísly zarovnanými zprava.
Například:
writeln(doplnmezerami(jmeno,maxdelkajmena),absence:maxsirkaabsenceplusmezera);
nebo takto:
writeln(doplnmezerami(jmeno,20),absence:5);

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Help Prosim :-) — založil schnappislav

Prosím help me — založil bery-p

Prosím o radu — založil Buránek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý