Jazyk C - jak předat dva Chary a int z klávesnice do třech proměnných – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jazyk C - jak předat dva Chary a int z klávesnice do třech proměnných – C / C++ – Fórum – Programujte.comJazyk C - jak předat dva Chary a int z klávesnice do třech proměnných – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Filip Procházka
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 4. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,
dělám na VŠ jazyk C, na střední jsme dělali v C++, ten jsem zvládal celkem v pohodě, ale to C mi dělá docela problémy. Děláme v konzolový aplikaci. Já bych potřeboval udělat to, že když někdo na klávesnici zadá např. SH8, tak aby mi to přečetlo do třech proměnných např do-> figurka(S),pozicex(H),pozicey(8);. Něco jsem zkoušel ale nikdy mi to nevycházelo. Tohle sem zkoušel:



scanf("%c%c%d",&figurka,&pozicey,&pozicex);
printf("figurka:%cpozicey:%c\n",figurka,pozicey);

Za jakoukoliv odpověď bych byl vděčný

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.75.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2011   #2
-
0
-

To Filip Procházka : %c ti nacte a vytiskne jeden znak jako znak ..
pokud chces nacitat cisla pouzij %d a na vypis %d

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 4. 2011   #3
-
0
-

To KIIV : Možná sem se blbě vyjádřil....proměnné figurka a pozicey jsou datového typu char.
Prostě aby to udělalo tohle:
Např. zadané hodnoty na klávesnici:
sa7 -> figurka="s"; pozicey="a"; pozicex=7;
vd3 -> figurka="v"; pozicey="d"; pozicex=3; atd....

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.158.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2011   #4
-
0
-

tak nesmis delat mezery .. mezera je taky znak.. neco jako: sa7

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 4. 2011   #5
-
0
-

To KIIV : Tak už to funguje, ikdyž bych si byl jistý, že sem tam žádnou mezeru předtím neměl. Ale samozřejmě moc děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.158.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý