Dobry den,
dostal jsem za ukol vymyslet program Studenti, v priloze posilam dokumentaci.
Jde o to ze cislo studenta dokazu vytvorit, k nemu i Z pocet znamek, vypocitam i prumer, ale jak udelat aby mi to fungovalo pro 100 studentu a pridavaly se do seznamu?
Diky za kazdou radu
Fórum › C / C++
Plnění seznamu hodnotami/objektem - Problém
jo to chapu, ale pak je tam napsane ze v konstruktoru muze byt jenom cislo a konstanta, a jak nacpu vsechny informace (cislo,znamky a prospech) do jedne polozky?to mam vytvorit dedicnost seznamku na studenta a do konstruktoru seznamu to tam napsat? fakt jsem nejaky zmateny z toho ...
To HenX :
Tvorba programu začíná tím, že si přečteš a porozumíš zadání. Tenhle krok spousta lidí přeskočí a pak se diví, že zadavatel kafrá, že to dělá něco jiného, než chtěl a odmítá hotovou práci převzít a dokonce ji chce předělat podle původních (často ovšem nejasných - což není tento případ) požadavků.
Takže si to prosímtě přečti znovu a pak pokračuj. V zadání totiž u konstruktoru nic o zadávání známek není. Ty se mají přece zadávat až následně, metodou VlozitZnamku.
Cituji: "ale pak je tam napsane ze v konstruktoru muze byt jenom cislo a konstanta, a jak nacpu vsechny informace (cislo,znamky a prospech) do jedne polozky?"
Je to všechno v jedné větě, tak promiň že jsem nepochopil, že to myslíš úplně jinak než to píšeš.
Z toho dnešního jsem ale taky úplně mimo, nemáš v tom náhodou trochu hokej?
Cituji: "mi jde jen o to, jak vlozit vsechny informace (cislo, VlozitZnamku a PrumernyProspech) do polozky v seznamu"
VlozitZnamku a PrumernyProspech přece nejsou žádné informace, to jsou metody, které mají s informacemi pracovat. No a pro ty informace máš přece jasně v zadání napsáno, že "pro uložení známek použijte dynamicky alokované pole délky Z".
Neboli v objektu student zavedeš položku (nevím jak tomu říkáte v C, atribut?) ukazatel na dynamické pole a do něj nacpeš všechny ty známky (jejichž počet je určen globální proměnnou Z)
Co kdyby sis opravdu to zadání přečetl sám a hlavně si nastudoval objekty jakö takové?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém s vytvořením seznamu uživatelů z MYSQL — založil SquirtLee
Procházení objektem — založil Apik
Propojení pole (Combo) s objektem DATA... — založil Billlly_Samotar
AJAX - plnění comboboxu — založil JMM
Plnění proměnných po bytech? — založil Maděj