Plnění seznamu hodnotami/objektem - Problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Plnění seznamu hodnotami/objektem - Problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comPlnění seznamu hodnotami/objektem - Problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

HenX0
Duch
6. 4. 2011   #1
-
0
-

Dobry den,
dostal jsem za ukol vymyslet program Studenti, v priloze posilam dokumentaci.

Jde o to ze cislo studenta dokazu vytvorit, k nemu i Z pocet znamek, vypocitam i prumer, ale jak udelat aby mi to fungovalo pro 100 studentu a pridavaly se do seznamu?

Diky za kazdou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.220.–
Fenry0
Newbie
6. 4. 2011   #2
-
0
-

To HenX : No v zadání máte uvedeno, že máte implementovat třídu Seznam, ve které bude seznam studentů uložen jako jednosměrný spojový seznam. Co na tom nechápete?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.51.–
HenX0
Duch
7. 4. 2011   #3
-
0
-

jo to chapu, ale pak je tam napsane ze v konstruktoru muze byt jenom cislo a konstanta, a jak nacpu vsechny informace (cislo,znamky a prospech) do jedne polozky?to mam vytvorit dedicnost seznamku na studenta a do konstruktoru seznamu to tam napsat? fakt jsem nejaky zmateny z toho ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.28.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 4. 2011   #4
-
0
-

To HenX : na to mas pouzit ten spojovy seznam
a samozrejme par metod... jedna co ti prida do spojaku nejaky data, dalsi co zvladne znamky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
7. 4. 2011   #5
-
0
-

To HenX :
Tvorba programu začíná tím, že si přečteš a porozumíš zadání. Tenhle krok spousta lidí přeskočí a pak se diví, že zadavatel kafrá, že to dělá něco jiného, než chtěl a odmítá hotovou práci převzít a dokonce ji chce předělat podle původních (často ovšem nejasných - což není tento případ) požadavků.

Takže si to prosímtě přečti znovu a pak pokračuj. V zadání totiž u konstruktoru nic o zadávání známek není. Ty se mají přece zadávat až následně, metodou VlozitZnamku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
HenX0
Duch
7. 4. 2011   #6
-
0
-

To JoDiK : a ja snad nekde napsal ze chci davat znamky do konstruktoru? mi jde jen o to, jak vlozit vsechny informace (cislo, VlozitZnamku a PrumernyProspech) do polozky v seznamu? tam preci nelze dat rovnou vsechny informace,ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.220.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
7. 4. 2011   #7
-
0
-

Cituji: "ale pak je tam napsane ze v konstruktoru muze byt jenom cislo a konstanta, a jak nacpu vsechny informace (cislo,znamky a prospech) do jedne polozky?"

Je to všechno v jedné větě, tak promiň že jsem nepochopil, že to myslíš úplně jinak než to píšeš.

Z toho dnešního jsem ale taky úplně mimo, nemáš v tom náhodou trochu hokej?
Cituji: "mi jde jen o to, jak vlozit vsechny informace (cislo, VlozitZnamku a PrumernyProspech) do polozky v seznamu"
VlozitZnamku a PrumernyProspech přece nejsou žádné informace, to jsou metody, které mají s informacemi pracovat. No a pro ty informace máš přece jasně v zadání napsáno, že "pro uložení známek použijte dynamicky alokované pole délky Z".
Neboli v objektu student zavedeš položku (nevím jak tomu říkáte v C, atribut?) ukazatel na dynamické pole a do něj nacpeš všechny ty známky (jejichž počet je určen globální proměnnou Z)

Co kdyby sis opravdu to zadání přečetl sám a hlavně si nastudoval objekty jakö takové?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
7. 4. 2011   #8
-
0
-

To JoDiK :
Jo a s tím číslem jsem chvílu váhal ale zřejmě to má být jak položka tak metoda na jeho zjištění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý