16F877A....rocnikovka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

16F877A....rocnikovka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com16F877A....rocnikovka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

6. 4. 2011   #1
-
0
-

do PIC program na teplotu (čidlo PT100). Mame 3 relatka (pokud poslete na RB 5, 6 nebo 7 log. 1 pak se otevrou). Program musi podle teploty např:. 0°-50° (otevreny 3 relatka) ......... 51°-100° (otevreny 2 relatka) .......... 100-150(otevreno 1 rele) a pokud to prekroci 150° pak se vsechny zavrou. S PT100 muze komunikovat RB0 (CS)..... RB1 (Dout) ...... RB4(SCK) .... Schema 2 se upravuje. SCK a Dout nebude propojeno ale Dout pujde samostatne.......

Př:.
Tohle otevre relatka

#include <pic.h>
__CONFIG(UNPROTECT & DEBUGDIS & WRTEN & DUNPROT & LVPDIS
& BOREN & PWRTEN & WDTDIS & XT);
int main(void)
{

TRISB=0;
RB5=1;
RB6=1;
RB7=1;
}

Ale kazdy to otevreni musi byt v podmince kde bude obsazena ta teplota ke ktery nevime jak se dostat aby byla v promeny

PT100 (ma pri teplote 25° třeba 110 ohmu a pokud zvysim teplotu tak se zvysi i odpor)

Veskera dokumentace:.
http://leteckaposta.cz/358996668

ve slozce "Posilame" jsou desky v Eaglu a pokud nemate tak ve slozce "Dokumentace" jsou screeny vseho potrebneho. Pozor! Deska 2 se predelala a CS(RB0)... SCK (RB4) ..... a Uout(RB1) ...... jinak vse zustava

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.213.–
6. 4. 2011   #2
-
0
-

To jakubzahry :

Můžete mi s tím někdo pomoct prosííííím ;-) musím to do 2 dnů odevzdat.... díky, za jakoukoliv pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.213.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 4. 2011   #3
-
0
-

zacinas brzo

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7. 4. 2011   #4
-
0
-

jakubzahry

Tak to my vime zejo, to je jasny, ale nevime proste jak poresit tu komunikaci AD prevodniku s PICem a tu teplotu toho cidla :-( pokud nekdo vite, pomuzete prosim???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.213.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 4. 2011   #5
-
0
-

no budes muset zacit datasheetem mcp3301, tam najdes jak se ovlada a jak se spousti a nacita hodnota.. ale zda se te by melo stacit nastavit chip select, nahazet tam 13x puls na CLK a pak znova pro nacteni vysledku (coz asi bude vzhledem k nestandardni delce 13b lepsi delat softwarove.. ) mimochodem prevodnik je udelanej tak ze mu trva prevod 13 cyklu - data prubezne prevadi... kdyz posledni hodnotu nacitas, novou tim zaroven prevadis

pak uz jen vedet jaka hodnota je kolik stupnu a to je vse (par ifu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7. 4. 2011   #6
-
0
-

a ty by jsi to umel napsat prosim??? kdyz je to par řádků???? pro me je to fakt dulezity, nikdy jsme tohle nedelali takze to ani umet nemuzu, meli jsme si to najit na netu ale nikde to neni. Delali jsme pred PIC jen nejaky rozsvecovani a blikani diod, nic vic, prosim, je to fakt dulezity ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.213.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 4. 2011   #7
-
0
-

To jakubzahry : ja bych to sice umel... ale tak jak tak nemam cas ani na svoje hrani, natoz na cizi domaci ukoly

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
7. 4. 2011   #8
-
0
-

To KIIV :
Je to rocnikovka poduk ji do zitra neodevzdam tak nejdu k maturite :-( prosim podivej se na to ;-) nemusi to fungovat uplne presne, jen aby to cca fungovalo, to ja uz bych to pak doladil

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý