Jak jednoduše porovnávat datumy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak jednoduše porovnávat datumy – PHP – Fórum – Programujte.comJak jednoduše porovnávat datumy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

xspider
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 4. 2011   #1
-
0
-

Zdravím nevíte jak mohu jednoduše porovnat datumy ve formáty Y-m-d H:i:s.
Tedy například:



$datum1 = 2011-08-04 14:25:08
$datum2 = 2011-08-12 15:36:34

Potreboval bych porovnat ktery je vetsi a take rozdil dnu. Jde to nejak jednoduse? Na vetsi a mensi si nejsme jist zda mohu pouzit jen klasicke < a > ale asi ne zejo. PHP to bere jako retezce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 4. 2011   #2
-
0
-

Použij funkci MKTime, převedeš datum na timestamp a ten snadno porovnáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
8. 4. 2011   #3
-
0
-

jasne ze funguje porovnanie aj ked to mas ako retazec.

pocet dni zistis napr tak ze si to prevedies na timestamp pomocou strtotime($datum1) a rozdiel vydelis poctom sekund v dni (86400)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 4. 2011   #4
-
0
-

StrToTime nedoporučuju používat, v roce 2060 už nebude fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
marioff0
Expert
8. 4. 2011   #5
-
0
-

To CZechBoY : "problem" vznikne roku 2038 kvoli "vycerpaniu" limitu 32bit signed int! Bude sa to tykat samozrejme aj funkcie mktime() :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 4. 2011   #6
-
0
-

u mkTime taky?
já stejně používám UNIX_TIMESTAMP() v databázi tak pohoda :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
insider0
Věrný člen
10. 4. 2011   #7
-
0
-

To CZechBoY : no protoze timestamp vraci stejne cislo, jako time()/mktime(), tak ti to za soucasneho stavu v php moc nepomuze. Ty funkce ti vrati spravne cislo, ale v php to pretece v promenne. Na druhou stranu, kdo veri, ze za 30 let jeste systemy pojedou na 32b? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 4. 2011   #8
-
0
-

To insider : aspon jednocipy by na 32b byt mohly :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 4. 2011   #9
-
0
-

no panove, tu jsou zase nejaci PHP 4kaři :P Dnes se to dělá takhle

$date1 = new DateTime('2011-08-04 14:25:08');

$date2 = new DateTime('2011-08-12 15:36:34');
$diff = $date2->diff($date1);
echo $diff->format('%a'); //pocet dnu mezi ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 4. 2011   #10
-
0
-

To hrach : a to neskončí v roce 2060? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
12. 4. 2011   #11
-
0
-

nevim, nicmene se strtime skoncis jeste driv, kvuli limutu intu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
CZechBoY+4
Věrný člen
13. 4. 2011   #12
-
0
-

já nevim kdy přesně je ten datum, asi 2030 nebo kolik, ale když mám v databázi sloupec s BIGINT tak mi to půjde přes Date(formát, sloupec z databáze) ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 4. 2011   #13
-
0
-

Jenze tady se preci nebavime o Mysql, ale PHP. Navic, neni duvod pouzivat v DB int na datum. Pouzij DATE.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.46.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý