Chyba -základ Java – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba -základ Java – Java – Fórum – Programujte.comChyba -základ Java – Java – Fórum – Programujte.com

 

PetrX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
9. 4. 2011   #1
-
0
-

Kde je chyba.. ? :(

Line 9,10 a 39 píše vykřičníky... Je to příklad přímo z učebnice :(



package app;


public class Main {


public static void main(String[] args) {
Student St = new Student();
VelkyStudent ps = new VelkyStudent();
St.Info();
ps.Info();

}

abstract class Clovek {
protected String Jmeno;

Clovek(){Jmeno = "Franta";}

abstract void Info();
}

class Student extends Clovek{
protected int IDS;

Student(){IDS=123;}

void Info()
{
System.out.println(IDS);
}

}
class VelkyStudent extends Clovek{
void Info()
{
System.out.println("Jsem student se jmenem " +Jmeno);
System.out.println("A ID: " +IDS);
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.159.–
nervak0
Věrný člen
10. 4. 2011   #2
-
0
-

A z jaké učebnice? Já bych řekl, že jsi to špatně opsal.

Student a VelkyStudent jsou v Main, takže jejich instance musíš vytvářet přes/v instanci Main.
VelkyStudent nerozšiřuje člověka, ale studenta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
PetrX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2011   #3
-
0
-

Tak jsem to upravil podle tvých rad, ale vyskytla se nová chyba:
řádek 37 Add @Override Annotation
řádek 11,12 non-static variable St cannot be referenced from a static context

Kód je tady, abych nespamoval: http://paste.ideaslabs.com/show/9J1Av9v1ay
Mohu poprosit spíš o úpravu s komentářem PROC se to tam musí udělat?

Kniha: Java bez předchozích znalostí- průvodce pro samouky . Myslíte že je to dobrý kniha do začátků?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.159.–
xXx
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
10. 4. 2011   #4
-
0
-

To PetrX :

public class Main {

static Student St;
static VelkyStudent ps;


public static void main(String[] args) {

St = new Student();
ps = new VelkyStudent();

St.Info();
ps.Info();

}

static abstract class Clovek {
protected String Jmeno;

Clovek(){Jmeno = "Franta";}

abstract void Info();
}

static class Student extends Clovek{
protected int IDS;

Student(){IDS=123;}

void Info()
{
System.out.println(IDS);
}

}
static class VelkyStudent extends Student{

void Info()
{
System.out.println("Jsem student se jmenem " +Jmeno);
System.out.println("A ID: " +IDS);
}
}
}


.. non-static variable St cannot be referenced from a static context - nemozes pracovat s variable(premennou) v metode, ktora je static, ak aj ta premenna nie je static. Cize staci dat tu premennu static a ide to, ako v kode, ktory som ti prepisal.

.. tu Override annotation si nemusis vsimat. Nie je to chyba a kedze ti to vypisuje, tak tipujem, ze robis v NetBeanse? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.227.–
PetrX
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 4. 2011   #5
-
0
-

Díky:)
V knize jsem přeskočil kapitolu vícevláknové programování, pochopil jsem, že je to dobré tak leda pro servery, ne pro normálního uživatele a GUI (k tomu se vrátím). Chci se ještě zeptat, jakou knihu, popřípadě jaký zdroj je nejlepší na naučení se práce s databází v Javě? Tady z té knihy to pořádně nechápu a nic mi nefunguje (přeci jen je nějaký ten rok stará...) Potřebuji udělat jednoduchý program na vypsání, úpravu a hledání v dB... Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Java SE a Java EE developer — založil Vlado

Chyba v c — založil bohetik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý