Tvorba 3D hry – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvorba 3D hry  – C / C++ – Fórum – Programujte.comTvorba 3D hry – C / C++ – Fórum – Programujte.com

johnny150
Newbie
10. 4. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň, mám zdrojový kód HalfLife 1 a chcel by som tú hru rozbehať sú tam aj modely a j .cpp + .h subory vlastne všetko čo tá hra má obsahovať pred complilaciou ale neviem ako to zkompilovať do suboru aby sa spustila som v C++ ešte len začiatočník a začal som čítat knihu Programujte 3D hry v jazyce C... ALebo teda ak by ste mi vedeli pomoct chcel by som neaky Engine hry. hru ktorú idem tvorit bude niečo ako CS 1.6 graficky to chcem ako GTA IV čož myslim že nebude problem vzhladom na to že tam bložím len HD textury no ale ten základ pohyby postáv a pod tá hra bude Online to si už neako spravím ale hlavne bude sa odohravat v meste a len potrebujem poradit počul som o http://ogre3d.org/ ale neviem presne o čo tam ide viem len že tam je neaký zákldný engine ale chcel by som predovšetkým rozbehať ten z Half-Life alebo z Quake III ..........

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.231.–
yaqwsx+9
Posthunter
10. 4. 2011   #2
-
0
-

Že tady tyto příspěvky píše nějaký místní vetrán fóra jenom tak někdo z prdele? Curo?
To johnny15 : Že jsi to nemyslel vážně?

hru ktorú idem tvorit bude niečo ako CS 1.6 graficky to chcem ako GTA IV čož myslim že nebude problem vzhladom na to že tam bložím len HD textury no ale ten základ pohyby postáv a pod tá hra bude Online to si už neako spravím ale hlavne bude sa odohravat v meste a len potrebujem poradit počul

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
johnny150
Newbie
10. 4. 2011   #3
-
0
-

To yaqwsx : To mi nemožete len poraditt mam subory HL 1 a potrebujem ich zkompilovat čital som knihu tom miller programujte 3d hry v jazyce C a v Cčku viem aj pár vecí :D noi lae chcem zkomipovat subory do jednej inštalačky :D pls napíšte mi program z ktorým to dám dokopy :D

Nahlásit jako SPAM
Thomasso0
Newbie
10. 4. 2011   #4
-
0
-

Ty ses pomát ne? :) Na takových hrách pracují stovky profesionálů rok... Navíc, jak chceš prosímtě míchat úplně odlišný enginy GTA a HL?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.117.–
johnny150
Newbie
10. 4. 2011   #5
-
0
-

LOL žadny engine ja teraz len potrebujem dat dokopy všetky C++ subory aby vytvorili inštalačku :D a nechcem michat GTA IV to len tak D: lebo tam dám textury HDčkove :D tak zabudnite teraz na všetky blbosti tieto a len mi dajte navod na zkompilovanie celej hry HL do EXE suboru :D :D :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
Larry0
Newbie
10. 4. 2011   #6
-
0
-

Neviem ci sa mam smiat alebo plakat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.182.–
yaqwsx+9
Posthunter
10. 4. 2011   #7
-
0
-

To johnny15 : OK, nevím, kde jsi vzal zdrojáky HL1, ale pokud byly uveřejněné, tak v nich určitě bude nějaké readme. Tam se dozvíš vše potřebné. Pravděpodobně tam bude vytvořený nějaký projekt pro určité IDE, popř. makefile.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 4. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé

Zdravim, dneska jsem se rozhodl postavit si barak.. nevite jak se kompiluje pisek na maltu? A jake prerekvizity vubec potrebuju? :D
Cekal jsem ze mi k pisku daji aspon nejake README

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
johnny150
Newbie
10. 4. 2011   #9
-
0
-

ale ved je tam readme všetko tam je len to chcem rozbehnut aby to šlo :D a je ich tam viac ale komu sa to chce všetko čitat prečital som si len pár ich lebo bolo tam dodatok k 3ds max modelovaniu kde som robil asi 3 roky potom hammer editor a pod :D
no a chcem to len zkompilovat čky dam vam link odkial je to stiahnute potom mi napište ako to upravit lebo to chcem vediet ted ne upravit ale zkompilovať :D

Nahlásit jako SPAM
yaqwsx+9
Posthunter
10. 4. 2011   #10
-
0
-

Nedá mi to, alu musím si rýpnout; taky vám přijde, že johny15 píše jako Google Translator ...před 2 lety, navíc bez intepunkce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.68.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 4. 2011   #11
-
0
-

To johnny15 : Je dost naivní očekávat, že to bude chtít někdo číst za tebe a pak ti tu napíše stručný návod. Stejně bys pak napsal, že se ti nechce to číst, ať ti to přijdem k tobě domů zkompilovat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
johnny150
Newbie
11. 4. 2011   #12
-
0
-

ja to j**em to tu fakt neni normalneho človeka ktory by pokecal ja by som su to poslal a by mi trošku vystvetlil ako to dat dokopy kktské celé fórum som si aspon myslel že na forach maju pomahat a nie pi**vat dam to radšej na hojko alebo tak kkti...

Nahlásit jako SPAM
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 4. 2011   #13
-
0
-

To johnny15 : Už to nehul, ruší ti to psaný projev :D

O čem chceš kecat? Přečti si to readme, tam budeš mít (resp. měl bys mít) přesně napsané co s tím máš dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Thomas Alva Edison
johnny150
Newbie
11. 4. 2011   #14
-
0
-

To z_moravec : konečne rozumná reč lenže tam asu asi 4readme anglicky viem ale žiadne o kompilovani všetky bud o modelovaní alebo o texturach všetky mam prečteny ....

Nahlásit jako SPAM
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 4. 2011   #15
-
0
-

To johnny15 : Tak budeš muset hledat na netu nebo čekat, až se tu objeví někdo, kdo bude mít čas a chuťto řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Thomas Alva Edison
johnny150
Newbie
11. 4. 2011   #16
-
0
-

no mám to jo, su tam projekty v tej hre ale když dam kompilovat napíše mi chybu je to projekt ktrery chci kompilovať :D

Nahlásit jako SPAM
audiotrack0
Newbie
13. 4. 2011   #17
-
0
-

hm, napíše mu chybu :smile11: a potom nám vynadá že mu nevieme poradiť

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
NNO
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 4. 2011   #18
-
0
-

1) Nauč se programovat.
2) Nauč se psát - to snad není možný, že úplně ignoruješ tečky, čárky, atd.. Kdo to má luštit?
3) " když dam kompilovat napíše mi chybu" - a všichni tady určitě víme, jakou chybu ti to hlásí. Tím nechci říct, že to tady někdo bude řešit, ale když už něco píšeš, tak bys aspoń mohl popsat problém, napsat, co ti to píše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.128.–
vit
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
13. 4. 2011   #19
-
0
-

Ucit sa programovat na 3D hernom engine je fakt velke sústo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.128.–
AnonImouS0
Newbie
15. 4. 2011   #20
-
0
-

Takýto error to píše: Vstupný bod procedúry _ExitOnFatalAssert sa nepodarilo nájsť v dynamicky prepojovanej knižnici tier0.dll

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.151.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
15. 4. 2011   #21
-
0
-

Jen pro zasmátí ... tady má chlapec komentář, kde odkazuje na zdrojáky Quake III, které mají 7 MB ... docela malé zdrojáky na tak rozsáhlý projekt, ne? Když vezmu 3D modely, atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.231.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 4. 2011   #22
-
0
-

To Anonymní uživatel : Data ve zdrojácích? Si trochu mimo, ne? Navíc těch 7 MB je přepsaných do .NET, což sebou nese GB závislostí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
bakMan
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 4. 2011   #23
-
0
-

tento chlapec sa celkom zblaznil ! Najprv sa musis naucit DOBRE programovat ale fakt DOBRE, kym sa pustis do velkych projektov. Hovorim o velkych projektoch a nie o sialenom megalomanskom projekte aky tu opisujes. Nauc sa programovat v C/C++/Comkolvek, potom sa mozes naucit pracovat s 3D grafikou, robit v OpenGL alebo pouzivat nejaky 3D engine ako napriklad spominany Ogre3D. A nakoniec si budes moct naprogramovat uzasny 3D Tetris. Len pre kristove rany necakaj ze urobis herny projekt kalibru GTA IV, na ktorych v realnom svete makaju stovky profesionalnych developerov cele roky !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.128.–
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
26. 4. 2011   #24
-
0
-

Hehe ,sranda to čítať . Chlapče ,veď ty si expert keď dokážeš sám spraviť GTA . A pre ostatných :
Váš postup ,čo ste tu niekto napísali :
1. nauč sa dobre programovať
2. potom písať
3. bla bla bla

Tak ja by som ho zmenil :
1. najskôr sa nauč písať !!!
2. potom programovať
3. a potom si sprav sám GTA :-D :-D :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Carravex
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 4. 2013   #25
-
0
-

#23 bakMan
mas velku pravdu lebo gta nemoze len tak spravit. ze len klikne a uz to ma. gta mozu robit najvacsi experti a zrobia to minimalne za roku takze on by to sam robil 10 roky.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.227.–
Carravex
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 4. 2013   #26
-
0
-

#1 johnny15
To nemôžeš len tak že dáš tam tri inštalačky a máš to.To musíš byť expert aby si chcel spraviť takú hru.Nič vzlom ale nemal si tu dávať tu ten príspevok.PS: A nauč sa písať :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Tvorba hry — založil Felen

Tvorba hry — založil Michal Dorazil

QT - Tvorba hry — založil Franta

Tvorba hry - programy — založil Qui

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý