Zdravím,
prosím o pomoc, mám takový problém. Mám standardní WindowsFormApplication a v jistých situacích potřebuji zastavit všechny prováděné metody (popřípadě program úplně ukončit). Programuji překladač, parsuji vstupní text a například při chybné syntaxi na začátku vstupu plánuji vypsat chybové hlášení a celé parsování zastavit (nemá smysl doparsovávat zbytek).
Hledám analogii příkazu Halt z Deplhi - jediný a jednoduchý příkaz, který ukončí všechno, co se v tom programu děje. Asi jde o triviální věc, ale bohužel to nikde nemůžu najít, neumím si pomoct. Děkuji za Vaše rady.
Fórum › .NET
Pozastavení a ukončení programu
To HarryV : Ukončit aplikaci lze obecně zavřením hlavního formuláře. Nebo můžeš zkusit Application.Exit.
Uzavřeni musí proběhnout příkazem uprostřed algoritmu, ne kliknutím myši ;-)
Hlavní okno toho moc neumí a neco jako metoda Close() ani nic podobneho tam nemuzu najit, cemuz se dost divím. Application.Exit() mi v případě vícero chyb při parsování dělalo nějaké zmatky (program se neukončil okamžitě, ale snažil se dokončit všechny rozběhnuté metody), ale Environment.Exit(0) funguje přesně podle mých představ :-) Děkuji Všem
To HarryV : A kdo mluví o kliknutí myší? Copak formulář nelze uzavřít jinak? http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.form.close.aspx
To PeterM : Nechci s naprostou jistotou tvrdit, že to tak není, ale už z určení rozhraní IDisposeable se mi to zdá nepravděpodobné.
To djanosik : To djanosik : No ja ti neviem. Mne to zatial formular vzdy zavrelo. Dokonca ani v pameti neostalo obsadene miesto. Niekde mam pocit, ze som cital, ze ked zavolam metodu Dispose() zmeni sa jedna bool premenna a ked je prepnuta na disposed=true tak garbage collection uvolni pamet rezervovanu danym objektom.
Mozem sa aj milit uz neviem kde som to cital a do akej mieri to bola pravda.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pozastavení programu — založil roman.jaros
C# - Ukončení nezávisle běžícího programu — založil xmat
C# ukončení programu v konzolové aplikaci — založil azor
Předčasné ukončení každého programu — založil RaDeoon
12 uloh - ukonceni programu z beziciho cyklu — založil Mr. Wep