Zdravím všechny uživatele fóra,
jako budoucí student FIT ČVUT se chci již před zahájením studie učit C++ a proto bych chtěl vybrat nějakou knihu, která by mi posloužila co nejlépe. Byl bych rád, kdyby v knize byla i nějaká teorie, ale hlavně praktické využití a příklady, které uplatním v praxi.
Zatím mám tip: 1001 tipů a triků pro C++ (vydání 2011)
Můžete někdo na tuto knihu či jinou reagovat?
Mockrát děkuju za rady a informace a s pozdravem
Adam Řezníček
Fórum › C / C++
Vhodná kniha pro začátečníka
Zdravím svého budoucího kolegu :)
Já už s C++ dělám asi 3 roky a dobrý základ mi dala kniha Rozumíme C++, na kterou jsem pak navázal s Mistrovství C++. Kombinace těchto dvou je (dle mého názoru) přesně to, co potřebuješ.
To crAzY^ : Souhlasím. Nedej na ostatní, kteří ti budou Rozumíme C++ vymlouvat - je to výborná kniha, která ti dodá téměř raketový start.
Také zdravím :)
Díky za rady, ale tato kniha již není dostupná, je z roku 2003 a není nikde skladem, je nějaký ekvivalent? Knihu, kterou jsem poznamenal já není dobrá?
Já bych pro začátečníka vzal od Herouta Učebnice jazyka C. Pro začátečníky jasná volba. Sice to není C++, ale pro začátek to je stejně jedno. Jde o to naučit se principy a další jazyk potom zvládneš lehko. Navíc myslím, že C++ je na FITu stejně až od 2. semestru.
Ta tvoje kniha je vhodná pouze pokud už umíš slušně programovat v jiném jazyce.
Tuto učebnici také někdo doporučoval, našel jsem nejnovější 6. vydání.
Tahle kniha je teda nejlepší možnost pro začátečníka?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vhodná kniha pro středně pokročilého — založil Adam
Kniha pro začátečníka — založil Anonymní uživatel
Kniha pro začátečníka v Java — založil Gandalf
Java kniha pro zacatecnika — založil MyName
Kniha o javě pro absolutního začátečníka — založil DD_Java