Cyklus For – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cyklus For – C / C++ – Fórum – Programujte.comCyklus For – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
11. 4. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň. Potreboval by som poradiť ohľadom fungovania tohto programu v C.
Stručný popis: Program vypíše všetky párne čísla z intervalu, ktorých hranice zadá užívateľ.

#include <stdio.h>

int main(void)
{
int x,a,b;

printf("Zadaj hranicu H1:\n");
scanf("%d",&a);
printf("Zadaj hranicu H2:\n");
scanf("%d",&b);
x = a;
for (;;) {
if (x >= b)
break;
if ((x % 2) == 0)
printf("Kladne cisla: %d\n", x);
x++;
}

getchar();
getchar();
return 0;
}


1. Chcel by som sa spýtať, čo znamená táto podmienka
if ((x % 2) == 0)
Kedže som tento program skladal z viac častí z rôznych zdrojov, nechápem všetkému :(

2. Ak zadám hranice napríklad H1=10, H2=14, výstup budú kladné čísla: 10, 12
Chcem sa opýtať, či by sa program nedal upraviť tak, aby bola vo výstupe uvedená aj horná hranica (čiže tá 14 v príklade).

Za všetky rady a odpovede vopred Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.166.–
Reklama
Reklama
mrkyk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 4. 2011   #2
-
0
-

Ta podmínka je splněna, je-li to číslo po dělení dvojkou bezezbytku, tudíš sudé

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 4. 2011   #3
-
0
-

for (;;) {

if (x > b)
break;
if ((x % 2) == 0)
printf("Kladne cisla: %d\n", x);
x++;
}


Takto budeš mít ve výstupu i horní hranici. Operátor % vrací zbytek po dělení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Podobná vlákna

Cyklus for(...... — založil Hansel

Cyklus while — založil pep

Cyklus — založil Elendor

Cyklus — založil Jirka

Cyklus for — založil vojta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý