Co se v tomto kodu deje? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co se v tomto kodu deje? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comCo se v tomto kodu deje? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

SoLi0
Newbie
19. 11. 2006   #1
-
0
-

otazka je polozena! ;)
mame ve skole porgramovani VB v exelu a mel jsem zadany ukol,
ten jsem ziskal, ale potreboval bych od nekoho poradit, jak mam popsat,
co se tam deje a proc jsem pouzil tech prikazu a tak. diky predem vsem




Definujte funkci pro určení největšího a nejmenšího čísla vyskytujícího se
v posloupnosti čísel dodaných v poli C o N prvcích (použité pole na vstupu,
pole na výstupu i textový údaj Max, Min nad výsledky) a použijte ji
pro několik zadaných číselných posloupností.


Function minmax(c As Variant, n As Integer) As Variant
Dim i As Integer
Dim vysl(1 To 2)
vysl(1) = c(1) 'min
vysl(2) = c(1) 'max
For i = 1 To n
If c(i) < vysl(1) Then
vysl(1) = c(i)
End If If c(i) > vysl(2) Then
vysl(2) = c(i)
End If
Next i
minmax = vysl
End Function

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Du?an Matou?ek0
Návštěvník
20. 11. 2006   #2
-
0
-

Jo to je t??k? n?co ob?lehnout a pak to muset popsat.
Tak?e ,funkce m? 2 parametry, prvn? je pole, ale nen? to zjevn? d?ky deklaraci variant, druh? parametr je po?et prvk? pole, ten pova?uju za zhovadilost neb po?et prvk? u pole zjist?? p?es ubound
na prvn?m ??dku je deklarace pomocn? prom?nn?
na druh?m pak deklarce pole ur?en?ho jako v?stup
p?edvypln?n? maxima a minima je na t?et?m a ?tvrt?m ??dku
smy?ka slou?? k tomu,?e ka?d? prvek pole porovn?? s dosavadn?m maximem a minimem, pokud je prvek minimum ?i maximum zm?n?? obsah pole vysl

PS ,pokud je pole posloupnost, pak je smy?ka zhovadilost a minimum je 1n? prvek pole a maximum je posledn? prvek pole, ?e??????
a to hovado co vyr?b?lo to zad?n? bych cht?l vid?t, n?vratov? hodnota v?etn? textu "min", "max"???????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý