Pokouším se pomocí mikrokontrolérů rozchodit displaye z některých mobilů. Celkem úspěšně se mi to daří, ale pro nějaké rozumnější použití potřebuji doublebufferovat. A u větších barevných displayů je problém s pamětí.
Jaké jsou možnosti připojení RAM (resp. přímo co za obvod) k mikrokontorléru (zatím ještě není jasno jakého; zkouším skoro se vším, PICy, ATMEGA apod.)? Když jsem se třeba podíval do katalogu GME, tak jsem si moc nevybral. Všechny paměti byly hrozně malé (max kilobity). A jaké rozhraní byste doporučili? I2C, či paralerní připojení?
Fórum › Mikrokontroléry
Externí RAM
u at mega je jen malo kousku s externi pameti.. ale jsou .. (mega162)
na zobrazovani by byla lepsi takzvana dual port pamet.. ale neni zrovna snadne je sehnat
mozna by bylo jednodussi pouzit nejaky ARM .. jsou rychly, maji pomerne slusnou pamet a da se na ne nahodit leccos
O těch ARM popřemýšlím - a asi na ně podne volba, jak se tak dívám po netu. Zatím totiž stále jenom zkouším na nepájivém poli s tím, co dům dá.
Moje původní myšlenka byla, že bych do externí RAM (např. na I2C) zapisoval "ručně", tzn. že by sloužila jenom jako videpaměť. Sice pravděpodobně pomalá, ale nějaká. Každopádně bych toto řešení jenom ze zajímavosti chtěl vyzkoušet. Existuje tak velká RAM?
Lehce OT dotaz; Kde hledat elektronické součástky? Existuje nějaký komplexní on-line katalog nebo člověk musí vhodně používat Google?
treba AT91SAM7X512 ma 128kB ram..
vetsi pak uz byvaji spis DRAM a podobne
ja pouzivam http://datasheetcatalog.com/
a na nakup tme/gme pripadne by se dlo pouzit farnell
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C++ a RAM... — založil Mega.Lama