format not a string literal and no format arguments – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

 format not a string literal and no format arguments – C / C++ – Fórum – Programujte.com format not a string literal and no format arguments – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nitrexx0
Duch
23. 4. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s týmto "programom":
#include <stdio.h>
#include <string.h>

int main() {
char str_a[20];
char *pointer;
char *pointer2;
strcpy(str_a, "Hello, world!\n");
pointer = str_a;
printf(pointer);
pointer2 = pointer + 2;
printf(pointer2);
strcpy(pointer2, "y you guys!\n");
printf(pointer);
}

v gcc mi vypíše :

pointer.c: In function ‘main’:
pointer.c:11: warning: format not a string literal and no format arguments
pointer.c:14: warning: format not a string literal and no format arguments
pointer.c:16: warning: format not a string literal and no format arguments

a najzaujímavejšie je že na Ubunte mi to ide, a na Minte nie.... Tak Vás prosím o radu čo mám zmeniť v kode aby mi to išlo aj na Minte..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.184.–
Reklama
Reklama
Grungy0
Super člen
23. 4. 2011   #2
-
0
-

možno preto, že to chce radšej printf("%s", pointer)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
nitrexx0
Duch
23. 4. 2011   #3
-
0
-

Ďakujem už to ide :) a zaujmalo by ma prečo mi na ubunte išlo aj bez "%s"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.184.–
KIIV+42
God of flame
23. 4. 2011   #4
-
0
-

warning neni chyba.. na ubuntu ti to slo nejspis proto, ze nemas zapnuty zobrazeni warningu (-pedantic -Wall)
krom toho to proste funguje.. jen to ceka jako prvni formatovaci retezec a upozornuje te to na to, ze to pouzivas jinak, nez je zvykem (mozna by dokonce stacilo jen pretypovat na const char...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

String Format {1} — založil Flowy

Formát 1:2 — založil Counter

Format adresy — založil kuk

Formát písma — založil Martin

QueryString - formát? — založil Matěj Andrle

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý