AJAX - získání odpovědi od PHP souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

AJAX - získání odpovědi od PHP souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAJAX - získání odpovědi od PHP souboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MaxDJs0
Návštěvník
26. 4. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

bylo by možno mi poradit, jak si zažádat u PHP souboru o odpověď? Potřebuji se připojit do MySQL databáze a to JavaScript neumožňuje, tak jsem si chtěl AJAXem zažádat u PHP souboru o odpověď.

Skript mám, ale nefunguje. Bylo by možno mi napsat, jestli ho mám vůbec dobře?

Děkuji za odpověď

Skript:

function majitel_sedadla(){

var url = 'majitel.php?sedadlo=' + document.getElementById("sedadlo").value;

if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
}
}


function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
alert (httpRequest.responseText);
}
}
}


PHP soubor:


<?php
if(isset($_GET["sedadlo"]) and ($_GET["sedadlo"] != "")) {
$sedadlo = $_GET["sedadlo"];
}
else{
$sedadlo = NULL;
}

$server = "localhost"; // jméno serveru
$login = "rezervace"; // prihlašovací jméno
$heslo = "holoska"; // heslo
$databaze = "rezervace"; // název databáze
MySQL_Connect($server, $login, $heslo) or die("Nepodarilo se pripojit k databázi"); // pripojení k databázi
MySQL_Select_DB($databaze) or die("Nepodarilo se otevrít databázi"); // výber databáze
$majitel = MySQL_Query("SELECT Jmeno FROM majitelesedadel WHERE id = $sedadlo;");
return $majitel;

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
26. 4. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MaxDJs0
Návštěvník
26. 4. 2011   #3
-
0
-

Takhle:

$majitel = MySQL_Query("SELECT Jmeno FROM majitelesedadel WHERE id = $sedadlo;");

echo mysql_result($majitel,0);


Co znamená druhý atribut funkce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
nervak0
Věrný člen
26. 4. 2011   #4
-
0
-

Myslíš druhý parametr? To je číslo řádku/záznamu.

Ještě ošéfuj vstup ať ti do toho dotazu neleze cokoli si někdo zamane.

$sedadlo = intval($_GET["sedadlo"]); // predpokladam, ze je to cislo

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MaxDJs0
Návštěvník
27. 4. 2011   #5
-
0
-

Bylo by možno poradit proč mi to nefunguje?

http://rezervace.bluefile.cz/index2.php

Můj cíl je takový, že když někdo klikne na disabled checkbox tak si javascript zažádá o data z MySQL databáze a ty pak zobrazí jako alert.
Ale když kliknu na checkbox tak se nic nestane.

Děkuji za odpovědˇ

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV+42
God of flame
27. 4. 2011   #6
-
0
-

a myslis ze javascript vi, ze chces aby to neco delalo, kdyz mu o tom nedas vedet? mas tu funkci sice definovanou, ale nikde neni pouzita

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
27. 4. 2011   #7
-
0
-

já jí má použitou u onClick jestli mysliš tohle

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV+42
God of flame
27. 4. 2011   #8
-
0
-

zajimavy kdyz sem na to koukal, jedinej vyskyt byl v js
anyway - jde vubec klepnout na disabled checkbox?
zkusil si to nasadit i na ty povoleny pozice?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs0
Návštěvník
27. 4. 2011   #9
-
0
-

Tak když smažu atribut disabled tak mi to funguje :D

Ale vrací mi to toto:



<div class="zoznam">Restaurace se šťávou <a href="http://restaurace-palac-padowetz.cz/" title="restaurace brno">Restaurace Brno</a> | Značkové čočky Acuvue i <a href="http://www.cocky-eshop.cz/" title="Kontaktní čočky">Kontaktní čočky</a> Dailies | Špičkové <a href="http://www.ploty-betafence.cz" title="Nejlepší ploty">ploty</a> jsou pouze od firmy ploty Betafence. | <strong>Oblékáme se stylově</strong> - <a href="http://www.krutyhadry.cz/" title="Kruté oblečení">oblečení</a> a hadry, hip hop oblečení | Nábytek a <strong>nábytkové doplňky</strong> - moderní <a href="http://www.lino.cz/" title="LINO nábytek">nábytek</a> na lino.cz</div><!-- AF: /etc/httpd/perl/Apache2/reklama/0.83 uri:/majitel.php?sedadlo=1 -->Vladimir Holoska


Dá se nastavit aby mi to vracelo jen to tučně označené?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 4. 2011   #10
-
0
-

preg_match...
$pattern='/<b>(.+)<\/b>/'

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
MaxDJs0
Návštěvník
28. 4. 2011   #11
-
0
-

Nevíte proč mi to uloží do proměnný tohle:

<b>Vladimir Holoska</b>,Vladimir Holoska

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV+42
God of flame
28. 4. 2011   #12
-
0
-

a proc nemuzes tomu ajaxu jen vypsat co potrebujes zobrazit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs0
Návštěvník
28. 4. 2011   #13
-
0
-

Bylo by možno mě navést na řešení?


Děkuji za odpovědˇ

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
28. 4. 2011   #14
-
0
-

No nejspíš bude problém v PHP souboru, takáš tam i něco co nechceš (nebo něco duplikuješ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
MaxDJs0
Návštěvník
28. 4. 2011   #15
-
0
-

V PHPku mám jenom tohle, takže si myslím že tam nemám nic duplikovanýho



$server = "localhost"; // jméno serveru
$login = "rezervace"; // prihlašovací jméno
$heslo = "rezervace12@$"; // heslo
$databaze = "rezervace"; // název databáze
MySQL_Connect($server, $login, $heslo) or die("Nepodarilo se pripojit k databázi"); // pripojení k databázi
MySQL_Select_DB($databaze) or die("Nepodarilo se otevrít databázi"); // výber databáze
$majitel = MySQL_Query("SELECT Jmeno FROM majitelesedadel WHERE id = $sedadlo;");
echo "<b>".mysql_result($majitel,0)."</b>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
28. 4. 2011   #16
-
0
-

A kde máš definovanou proměnnou $sedadlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
MaxDJs0
Návštěvník
29. 4. 2011   #17
-
0
-

Proměnnou mám definovanou tady:

if(isset($_GET["sedadlo"]) and ($_GET["sedadlo"] != "")) {

$sedadlo = intval($_GET["sedadlo"]);
}
else{
$sedadlo = NULL;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý