Ako zachytiť udalosť po zmene stranky sposobenej AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako zachytiť udalosť po zmene stranky sposobenej AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAko zachytiť udalosť po zmene stranky sposobenej AJAXom – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
1. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahojte
uz 2 dni sa trapim s nasledovnym.:Po kliknuti na tlacitko sa zobrazi formular, ktory je vytvoreny ajaxom. V skratke, je tam odpoved z PHP
echo "<form name='form'><select name='prvy_select'"><option>1</option><option>2</option></select></form>";

chcem aby v tom formulary uz boli udaje z db, teda aby sa ten select nastavil na urcenu hodnotu. To sa da dosiahnut cez javacript
document.form.prvy_select.selectedIndex= index
a vlastne to bude v tomu echu z php
Skusal som udalost window.onload s init = toto funguje len pri natiahnuti stranky. Ale ked to zapracujem do kodu tak vlastne udalost window.onload pri volaní AJAXu nenastane a teda sa nic nevykona...
Napisal som to takto ale nefunguje to:
echo "<script language='javascript'>function init() { alert ('tu by bol ten prikaz');}window.onload = init;</script><form ...atd

Napada Vas ako spustit tu udalost? Este ma napadlo dorobit tam este jedno tlacitko ktore to spusti... ale najprv to chcem bez neho..
Dakujem za napady

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
1. 5. 2011   #2
-
0
-

Ak to dobre chápem, tak čo ti bráni dať tomu určenému option elementu atribút selected="selected"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
vlado09910
Návštěvník
1. 5. 2011   #3
-
0
-

To m->29 : zdalo sa mi to zlozite, napisat v php kam dat selected... asi to bola jednoduchsia cesta nez ktorou som sa pustil... ale uz som na to prisiel:
Vlozil som za ten form este jeden obrazok (priehladne gif 5x5px) a nad nim uz ide udalost onLoad, no a vtedy uz dovoli volat tu funkciu:-))
Takze vyriesene!

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
m->29+6
Super člen
2. 5. 2011   #4
-
0
-

Ak keď niekto nepodporuje JS tak to nepôjde. Hentak by to šlo aj na lepšej rýchlovarnej kanvici :-p

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý