Budoucnost C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Budoucnost C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comBudoucnost C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Miroslav Kajan0
Věrný člen
21. 11. 2006   #1
-
0
-

Máte nějaký informace, kam bude C++ v budoucnosti směřovat? Jedná se mi hlavně o to, kde bude dobré ho využít.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #2
-
0
-

To midin: To je trochu předčasné tvrdit. Jeho používanost klesá a těžko říct, jestli to něco změní, ale myslím, že se bude stále používat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
cpu40ghz
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 11. 2006   #3
-
0
-

To midin:Ja by som povedal , že c++ je dost dobrý jazyk.Keď som pozeral na nete prácu , v ktorej žiadali ovládanie c++, tak som našiel vela takýchto ponůk.Nemožem posudiť ako to bude v budúcnosti, ale moj názor je ,že c++ patrí medzi najlepšie programovacie jazyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
21. 11. 2006   #4
-
0
-

A i když nebude C++ v budoucnosti tak používané jako teď, budou to jazyky od C++ odvozené jako např. Java.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #5
-
0
-

eMan píše:#
# a i když nebude C++ v budoucnosti tak pouzivane jako tedka, budou to jazyky od C++ odvozene jako napr, Java.


S tím se počítá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miroslav Kajan0
Věrný člen
21. 11. 2006   #6
-
0
-

To DeaLer: Chci se později věnovat i C#, je podobné C++ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #7
-
0
-

To midin: syntaxí je podobnější Javě, ale dá se říct, že i C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
21. 11. 2006   #8
-
0
-

DeaLer píše:#
# To midin: syntax? je podobn?j?? jav?, ale d? se ??ct, ?e i c++.



CO?! C# a java maju spolocny akurat tak zaklad a to C, java je prilis ukecana a C# vychadza dost z C++(co sa tyka syntaxe) ma aj javovske prvky to je pravda, ale ovela podobnejsi je C++ (subjektivny nazor, nekamenovat plz.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #9
-
0
-

To PaLaDiN: kometovat budu stručně:

C++

#include <ostream> // for std::endl

#include <iostream> // for std::cout

int main()
{
std::cout << "Hello World!" << std::endl;
return 0;
}


JAVA
public class Hello

{
public static void main(String[] args)
{
System.out.println("Hello, world!");
}
}


C#
public class ExampleClass

{
public static void Main()
{
System.Console.WriteLine("Hello, world!");
}
}


Ve všech případech se jedná o obyčejný konzolový hello world. Posuďte sami k čemu má C# syntaxí blíž.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
21. 11. 2006   #10
-
0
-

len z jedineho dovodu ;) ptz c# a java su jazyky ktore musia mat vsetko v triedach ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Pedro0
Stálý člen
21. 11. 2006   #11
-
0
-

C++ a C#



class A
{
// nejaky kod
}
class B : A
{
// nejaky kod
}

java


class A
{
// nejaky kod
}
class B extends A
{
// nejaky kod
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #12
-
0
-

No to je jedno - stejně to není předmětem topicu, ale nepopiratelné je (tvrdí to sám tvůrce C#), že C# přebírá to nej z VB, Delphi, Javy, C a C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
eMan0
Stálý člen
21. 11. 2006   #13
-
0
-

To PaLaDiN: co se tyce syntaxe Java taky vychazi z C++, jde spis o to ze kdyz se dneska nekdo nauci C++(hlavne OOP) tak to je velmi dobrá volba do budoucna a prestnoupit na jiny jazyk pr,Java C# nebude zadnej problem. To jsi myslim ze chtel autor topicu vedet.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
21. 11. 2006   #14
-
0
-

To eMan: z hlediska syntaxe to problém nebude, ale bude to vyžadovat dost času, aby měl člověk jistej obraz o možnostech JVM nebo .NETu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Budoucnost C++ — založil Maxiterit

Budoucnost phytonu? — založil Karel Gil

Budoucnost web designu — založil Lukáš Chadraba

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý