Uloha 3.Lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uloha 3.Lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.comUloha 3.Lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Minko0
Newbie
3. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravim prosim neviem ako mam urobiť zadanie z 3.Lekcie skusal som to ale akosi som nepochopil tomu :( mohol by to niekto ukazať ?

Na začátek Vás program 10x uvítá(10x se vypíše ta samá hláška pomocí některého cyklu.
Poté se zeptá na Váše jméno a uloží jej, a poté Vám vypíše první písmeno ve jméně.
Vše musí být přehledné,odřádkované apod.
Dále vytvoříte proměnnou (typ char ktera bude mit místo na 5 čísel ) a řeknete uživateli, ať zadá 1. jednociferné číslo, až ho zadá, uloží se jako 1.znak v proměnné typu char , zeptá se znova a uloží až do té doby, až uživatel zadá všech 5 čísel. (Řešte pomocí cyklu)
Nyní Vypíše program první 2 písmena vašeho jména a za ně s mezerami hodnoty, které jste zadali.
Nakonec poděkuje a seznámí uživatele se stránkami www.programujte.com o čem jsou a jak mohou pomoci. (na 3 řádky, ne obecně, ale vaše názory na ně)
Tak, doufám, že máte co dělat ;))



moje:

#include <iostream>



using namespace std;


int main()
{

char meno[25];
char pismeno[] = "M";

char cislo[6];


for (int i = 0; i<10; i++)
cout <<"cau" << endl;


cout << "Ake je tvoje meno prosim ?: ";
cin >> meno;

cout << "\nVase prve pismeno mena je: " << pismeno << endl;





for(int i=0; i<5; i++)
{
cout << "Teraz zadaj 1. jednociferne cislo: ";
cin >> cislo;
}

cout << "Tu su 2 pismena z mena: " << meno[2] << "Tu su cisla: " << cislo;




return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.32.–
nervak0
Věrný člen
3. 5. 2011   #2
-
0
-

Pro takový výsledek jsi musel číst hodně nepozorně. Přečti si ten článek/seriál ještě jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Grungy0
Super člen
3. 5. 2011   #3
-
0
-

čo tak byť konkrétnejší, čomu si nepochopil?
Inak to prvé písmeno asi mysleli z toho mena čo tam zadáš a nie z tvojho :D

Inak pozri si indexáciu pola. Toto meno[2] určite nenapíše prvé dva písmená mena. Pretože ak by bolo meno Michal, tak
meno[0] = M
meno[1] = i
meno[2] = c
meno[3] = h
meno[4] = a
meno[5] = l
meno[6] = '\0'

čiže by ti vypísalo "c"

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Minko0
Newbie
3. 5. 2011   #4
-
0
-

dobre diky precital som si este raz a nejak som to spravil vsetko ide okrem cisel vobec tie cisla nezobrazuje ako tie pismenka ak cisla zadavam v poradi 5,4,3,2,1 tak to hodi "1" ak naopak rovno to hodi "5" viz. kod

#include <iostream>



using namespace std;


int main()
{

char meno[25];


char cislo[6];


for (int i = 0; i<10; i++)
cout <<"cau" << endl;


cout << "Ake je tvoje meno prosim ?: ";
cin >> meno;

cout << "\nVase prve pismeno mena je: " << meno[0] << endl;





for(int i=0; i<5; i++)
{
cout << "Teraz zadaj 1. jednociferne cislo: ";
cin >> cislo;
}

cout << "Tu su 2 pismena z mena: " << meno[0] << meno[1] << " Tu su cisla: " << cislo[0] << " " << cislo[1] << " " << cislo[2] << " " << cislo[3] << " " << cislo[5];



return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.32.–
Grungy0
Super člen
3. 5. 2011   #5
-
0
-

No najprv by si to musel do tej premennej načítať. Predstav si že si stroj, ako by si z cin<<cislo vedel do čoho si to napísal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Minko0
Newbie
3. 5. 2011   #6
-
0
-

veď keď som pridal dal do cyklu for toto cin >> cislo; tak sa to po zadani cisla ulozi do premennej cislo nie ? tak ako keď som zadal meno..
alebo co mam dať cin >> cislo[0]; ?

stale to načita to posledne zadane čislo akoby som zadanim ineho cisla prepisal to co tam je ... ale ako spraviť aby sa ulozili vsetky tie cisla. :(

Neviem ako na to prosim vas

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.32.–
Grungy0
Super člen
4. 5. 2011   #7
-
0
-

Ono to je pochopitelné, pretože keby si si to nakreslil ako to ide tak by si to zistil

Najprv zadáš napríklad 5: v cislo[0]=5, cislo[1]=nedefinovane, cislo[2]=nedefinovane, cislo[3]=nedefinovane, cislo[4]=nedefinovane,

Potom zadáš napríklad 3: v cislo[0]=3, cislo[1]=nedefinovane, cislo[2]=nedefinovane, cislo[3]=nedefinovane, cislo[4]=nedefinovane

čiže si to prepisuješ stále dookola. Takže v tom cykle for(int i=0; i<5; i++) musíš načítať vstup do cislo[i].

Na začiatok ti odporúčam dobre si premyslieť čo ideš robiť, robiť to po jednotlivých podúlohách a nie všetko naraz a hlavne si písať/kresliť ako to má vyzerať a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

12. lekcia — založil myky

6. lekcia — založil adam

14 lekcia — založil stanke

3 lekcia — založil k2k21

8.lekcia — založil pavel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý