Potíže s ItemListener – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potíže s ItemListener – Java – Fórum – Programujte.comPotíže s ItemListener – Java – Fórum – Programujte.com

 

Pelcik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 5. 2011   #1
-
0
-

Měl bych dotaz jak zajistit komunikaci mezi Main a Gui s komponentou Item Listener?
Chci aby byl veškerý kód zapsán v Main a do Gui se jen odkazovalo.

V Gui.java tedy:
private void jComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
Main.JComboBox1ActionPerformed(evt);
}

V Main.java:
public static void JComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
jComboBox1.addItemListener(this);
compres = combo;
...
}

No ale v Main jComboBox1.addItemListener(this); hlásí chybu non-static variable. V Gui jsem měl Item Listener vyřešený tak že funguje, ale v Main se mi to nedaří, i když jsem přenesl všechno jako implements ItemListener a
public void itemStateChanged (ItemEvent change) {
combo = change.getItem().toString();

}

Co s tím? Jak se z Main odkážu na komponentu v Gui?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.227.–
nervak0
Věrný člen
3. 5. 2011   #2
-
0
-

Když vytvoříš objekt, instanci třídy, pomocí new, tak hodnota, kterou dostaneš, je odkaz na ten objekt.

Gui g = new Gui();
A přes něj pak s tím objektem pracuješ.
g.blabla;
A když máš oddělené Main a Gui, tak nechápu proč bys v Main řešil, že v Gui je někde nějaké combo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Pelcik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 5. 2011   #3
-
0
-

Díky za radu. Funguje to. Jinak je pravda, že s ItemListener je blbost pracovat v Main. Patří do do Gui, pak to v pohodě funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Potíže s podmínkou — založil almashi

Potíže s Random — založil solomon

Potíže se struct — založil IDKFA

Potíže s LAN — založil Zahartof

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý