[C++] Nejlepší způsob jak se naučit jazyk C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[C++] Nejlepší způsob jak se naučit jazyk C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com[C++] Nejlepší způsob jak se naučit jazyk C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

3. 5. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den , zdravím uživatele tohoto fóra

rád bych se naučil tento programovací jazyk , skoušel jsem mnoho tutoriálů ale není to dostatečně vysvětleno a na začátečníka jsou tam docela dost težké věci. Není to můj prvý programovací jazyk , nekteří budou znát jazyk pawn (sa -mp) ten ovládám na velmi dobré úrovni, for , while, integr, float, bool a podobně tam všechno je , ale nijak nevím jak se dostat na začáteč výuky tohoto skvělého jazyka, poraďte prosím.

Děkuji za rady, návody i nadávky ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.23.218.–
yaqwsx+9
Posthunter
3. 5. 2011   #2
-
0
-

Psát a psát a zkoušet. Nic jiného ti nepomůže jazyk ovládnout. Pokud máš problém začít, tak si zkus sehnat elektronickou verzi knihy Rozumíme C++ (jak jsem zjistil, tak papírová se už nedá sehnat). Je to perfektní kniha do začátku - jde na výuku úplně jiným směrem než všechny ostatní knihy či tutoriály, které můžeš najít na internetu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.126.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
maniakUA0
Duch
4. 5. 2011   #3
-
0
-

Jen dotaz,když napíšu nejaký zdroj,co mam pak udelat aby to fungovalo pouzivam dev++ a nějak mi to apsolutně nejde,kompilace ???(co TO JE)a jak dikyTo yaqwsx : To yaqwsx : To yaqwsx :

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.42.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 5. 2011   #4
-
0
-

To maniakUA : Když napíšu nějaký zdroj... Co? Přečti si to po sobě.
Asi máš problém s tím, že nevíš, jak zkompilovat zdrojový soubor. V DevC++ musíš prvně založit nový projekt a až do něj přidat zdrojové soubory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.88.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 5. 2011   #5
-
0
-

To yaqwsx : s DEV-C++ jsem začínal a myslím, že nový projekt nebyl potřeba... zkus napsat zdroják a stisknout f9 (pokud si to ještě dobře pamatuju)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
maniakUA0
Duch
20. 5. 2011   #6
-
0
-

Opět zdravám,nevím čím to je ale pořád mi to nejde :-(.
Zapnu dev ++
napisu :

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl;
return 0; // 6
}

pak to zkompiluju(nebo spis se oto pokusim,vyhodi mi to chybovou hlasku,a kdyz to projedu wedit kompilátorem tam mi to pise:
compilation : return code: 1)
Někdo poradit??? diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.232.–
nervak0
Věrný člen
20. 5. 2011   #7
-
0
-

Po zapnutí Dev-C++ nejspíš nic nenapíšeš. A wedit v devcpp není; je třeba v LCC, ale to je překladač C, tedy ne C++.

Jestli teda chceš to devcpp, tak kompletní postup je asi takto: (opravdu nebudu hádat jestli, co a jak jsi dělal)

Stáhni a nainstaluj verzi s překladačem - to je ta "with Mingw/GCC".
Po spuštění devcpp vytvoříš nový projekt - Soubor/Nový/Projekt...
Vybereš Konzolovou aplikaci a C++ projekt, zadáš jméno projektu a po odklepnutí OK vybereš složku, do které se má uložit.
Pak by se ti měl otevřít ten projekt s předvyplněným souborem main.cpp (pokud ne, tak ho vytvoříš a přidáš do projektu).
Napíšeš ten kód, uložíš (Ctrl+S) a nakonec zkompiluješ (Ctrl+F9) a případně ještě spustíš (Ctrl+F10).

A protože ten program jen vypíše text a skončí, tak ještě před return přidej system("pause"); ať se na to za chvíli nemusíš ptát.

České popisky jsem jen tipoval, možná budou jinak a možná to vůbec nemáš v češtině. Vytváření projektu možná není potřeba, viz výše, ale zvykni si ho vytvářet.

Jestli ti to pořád nepůjde, tak napiš, co přesně děláš a jaké chyby to háže, nebo dodej křišťálovou kouli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
30. 9. 2013   #8
-
0
-

Ahoj. Základy jazyka C ovládat umím, ale chtěl bych se zeptat, jestli někdo má zkušenost nebo nějaký návod, jak pomocí jazyka C rozblikat led diodu připojenou do portu USB. Díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.142.–
30. 9. 2013   #9
-
0
-

Do USB musíš připojit vhodný hardware, např FT245 od FTDI. Pak pomocí jejich API naprogramuješ požadované chování.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý