Multiplatformost pro Desktop a Smartphone – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Multiplatformost pro Desktop a Smartphone – Hry – Fórum – Programujte.comMultiplatformost pro Desktop a Smartphone – Hry – Fórum – Programujte.com

 

fisher550
Duch
8. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

budu ted delat na jednom vetsim projektu a zajimali by me vase nazory.
Presneji budu delat obecnejsi 2d hru (spise stylu plosinovka, proste pohled ze strany) a mozna bych si udelal i vlastni game engine.

Akorat jsem se jeste nerozhodl jaky jazyk pouziji a pripadne jake knihovny. A chtel bych, aby byla hra, co nejvice multiplatformni (desktop a smartphony). Bohuzel s tou druhou kategorii nemam vubec zkusenosti.
(Samozrejme asi kazdy system na smartphone ma jine api, takze nejake zmeny v game engine budou pro danou platformu.)

Takze moje aktulalni smysleni vypada si takto:
- C# s XNA: Windows, Xbox, Windows Phone 7. Jak je na tom s dalsimy systemy (predevsim Android a iPhone)?
- C++: Platformy: Windows a Linux jsou jasne. Bohuzel nemam osobni zkusenost s dalsimi.
Jak je na tom ciste C++ na Androidu? Mohou tam byt takove aplikace? Nebo jak to funguje? (Jak funguje grafika na Android? OpenGL?)
Co na iPhone? Jak se hodne lisi od Objective C?
Co na Windows Phone 7?

Toto jsou ted moje hlavni problemy. Za jakekoliv odpovedi budu vdecny. (S vyvojem aplikace na telefony nemam zadne prakticke zkusenosti.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.197.–
8. 5. 2011   #2
-
0
-

Zdravím,

na multiplatformní hry doporučuji OpenPlug http://developer.openplug.com/. V poslední době tam došlo k docela zásadním změnám, takže se hodí i pro vývoj složitějších aplikací. Pak jsou tady ještě nástroje Phonegap, Appcelerator, atd.

C# lze použít i pro iPhone (MonoTouch) a Android (MonoDroid).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Windows8 = konec vývoje pro Desktop? — založil Matěj Andrle

Desktop — založil Samuel Lehotský

3d desktop — založil myky

Dobrej Desktop?... — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý