[C#] Nalezení znaku ve stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[C#] Nalezení znaku ve stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com[C#] Nalezení znaku ve stringu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

MartiniBaby
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám řetězec string, například

string retezec "ddmmdXmmDDmXmDDmD";

A potřebuji prohledat znak po znaku ten řetězec, akorát s tím problémem, že potřebuju:
když narazím na char 'd', tak se mi přičte integer p++;
když narazím na char 'X', tak se mi odečte integer l--;
a podobně...

Předem děkuji za radu, jakej příkaz použít. IndexOf mi vyjede pouze první pozici toho charu, ale to je mi tady k ničemu. Nevím jakej příkaz jinej použít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.75.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 5. 2011   #2
-
0
-

To MartiniBaby : a sakra.. kdyby jen existovala stejna funkce indexOf, ktera by brala jeste jeden parametr... napriklad index znaku, od ktereho ma hledat... no ale holt todle C# (resp .netu) nedomysleli...

a nebo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MartiniBaby
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 5. 2011   #3
-
0
-

Bohužel tu funkci nemůžu stále najít, zatím to mám takhle



string path = Path.Combine(StorageContainer.TitleLocation, "sometext.txt");
StreamReader sr = new StreamReader(path);
string retezec = sr.ReadLine();
int Xodsazeni = 0;
if (retezec.IndexOf("o") != -1)
{
Cihlicky b = new Cihlicky(new Vector2(40, 20), new Vector2(20 + 45 * Xodsazeni, 30), new Vector2(graphics.PreferredBackBufferWidth, graphics.PreferredBackBufferHeight), new Vector2(4, 4), Content.Load<Texture2D>("cihla"));
cihla.Add(b);
Xodsazeni++;
}


každopádně mi to vypíše jednou, jakože tam je pouze jeden char 'o', přičemž tam jsou 4...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.75.–
MartiniBaby
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 5. 2011   #4
-
0
-

funkce Contains mi dělá to samé, udělá mi to pouze jeden výskyt daného charu, ostatní už ne :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.75.–
nervak0
Věrný člen
9. 5. 2011   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nervak0
Věrný člen
9. 5. 2011   #6
-
0
-

prohledat znak po znaku ten řetězec

foreach (char c in retezec)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MartiniBaby
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
10. 5. 2011   #7
-
0
-

Díky za pomoc, vyřešeno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý