Zdravím, mám na vás jednu otázku a to:
Akým spôsobom zabezpečiť, aby sa kód vykonával cyklicky bez prítomnosti návštevníka na stránke? Uvediem príklad:
Je nejaká aukcia online a kód prihadzuje aj bez jeho prítomnosti. Neviem si to nejako predstaviť, ako takéto niečo automatické spojazdniť.
Budem veľmi rád, ak mi pomôžete, ďakujem.
Fórum › PHP
Automatické vykonávanie
A neexistuje, ešte nejaký iný spôsob, okrem tohoto? Keďže sa mi to zdá dosť komplikované nastaviť celkové nastavenia.
Poprípade nejako vysvetliť to nastavenie a používanie.
Ono, zatiaľ čo som našiel návody, bu´d neboli kompletné,bola tam spomenutá len teória, alebo boli robené pre Linux(používam Windows). Vôbec neviem kde to stiahnuť a ako to kompletne spojazdniť. Bol by som rád ak by ste mi poradili, poprípade ma odkázali na nejaký všeobecný návod ktorý by mi to vysvetlil od začiatku.
tak cron je samozrejme pro linux.. tusim ze existujou i nektery pro win.. nastavuje se to vetsinou stejne
pripadne se podivej na win sheduler nebo jak se tomu nadava.. neco malo by to zvladnout mohlo .. aspon jednou denne nebo podobne
Ok, pozriem sa, ďakujem, len by ma ešte zaujímalo ako s ním začať pracovať...
A čo sa týka tej automatiky vykonávalo by sa to, iba ak by platila nejaká podmienka, bol by ten cron naozaj nutný?
teda ako napríklad pri aukcii ak by bol nastavený limit na niekoľko €, tak by to automaticky prihadzovalo, asi bude nutný aj ten cron, ale bol by som celkom rád, ak by sa to dalo aj iným spôsobom bez interakcie užívateľa.
Len nastavíš spustenie skriptu na nejaký deň, hodinu, mesiac, ... http://adminschoice.com/crontab-quick-reference
spočíva to vo vytvorení súboru, napr. crontab.dat a kde zapíšeš čo potrebuješ a potom zavolaním crontab crontab.dat.
Ak používaš Windows, tak sheduler funguje rovnako. Ale nemám s ním dobré skúsenosti.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Neprerušiteľné vykonávanie skriptu — založil Tocimanko
Automatické přihlašování — založil yaqwsx
Automatické úkony — založil Blabalal
Automatické odhlašování — založil Mircosoft
Automaticke presmerovanie — založil mORb