Podmínka - operátor porovnání – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínka - operátor porovnání – C / C++ – Fórum – Programujte.comPodmínka - operátor porovnání – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

xp0
Věrný člen
21. 11. 2006   #1
-
0
-

potřeboval bych poradit, jak by se dala udělat následující podmínka, tak aby byla funkční, ale v tomto tvaru (pokud vůbec něco takového jde):



if (0< x < 1001)
y = x;

nechci psát:
if ((0< x) && (x<1001))

y = x;

nešlo by to třeba pomocí přetížení operátoru < ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
eMan0
Stálý člen
21. 11. 2006   #2
-
0
-

v tom prvni tvaru to urcite nepujde, syntaxi nezmenis. Nevim o co ti jde ale abys jsis to zlehcil muzes t udelat treba funkci. Potom se to bude pouzivat takhle :



if( porovnej(0, x, 1001) ) y=x;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
21. 11. 2006   #3
-
0
-

To eMan: Asi jsem mimo, ale nedochází mi jak by vypadala ta funkce Porovnej...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Jura_0
Stálý člen
21. 11. 2006   #4
-
0
-

To midin:
To zalezi na implenatatorovi, ale nejspise to bude neco ve stylu:



inline bool Porovnej(int l, int what, int h)
{return (l < what)&&(what < h);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
21. 11. 2006   #5
-
0
-

To PaLaDiN: Jiná diskuze?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
22. 11. 2006   #6
-
0
-

To midin:
jo :D sry netrafil som sa ... len neviem preco ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
some_one0
Návštěvník
22. 11. 2006   #7
-
0
-

if ((0< x) && (x<1001))
#
#

noo, mo?n? by to ?lo, ale je tu men?? probl?m -
muselo by se to p?et??it tak, aby ten oper?tor vracel po porovn?n? bud hodnotu x (kdyby to bylo ok, a dalo se to porovn?vat d?l =>n?jak prapodivn? o?et?it false (mo?n? hodit exception - co? je ale blbost)

jde o to ?e ten oper?tor nen? tern?rn? - prost? bere jen co je vlevo a co v pravo, a vrac? bool - a bool pak jde blb? porovn?vat p?es < / > s n?jakou dal?? hodnotou, stejn? se 0 < x < 1001 ?te stejn? jako syntaticky spr?vn? z?pis, tak o co jde :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xp0
Věrný člen
22. 11. 2006   #8
-
0
-

To some_one: syntakticky je to sice správně, ale vždycky má tato podmínka hodnotu true

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Matěj Pácha0
Super člen
22. 11. 2006   #9
-
0
-

jestli jde o omezení shora a zdola, tak já jsem to dělal asi takhle:
y = (x > 0) ? (x < 1000 ? x : 1000) : 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
eMan0
Stálý člen
22. 11. 2006   #10
-
0
-

paashi píše:#
# jestli jde o omezení shora a zdola, tak já jsem to dělal asi takhle:#
#y = (x > 0) ? (x < 1000 ? x : 1000) : 0;



hehe, jo tak zrovna takhle to nedoporucuju :ms_0009: , je to desne neprehledny. To uz jis spis napisu o ty dve pismenka vic..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
22. 11. 2006   #11
-
0
-

To eMan: Pravda. Proč si trochu nepřipsat, hlavně když to bude přehledné a pochopitelní. Ale to tvoje je taky trochu neobratné :) Nic proti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Matěj Pácha0
Super člen
23. 11. 2006   #12
-
0
-

Tak potom nevím co řešíte...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Operator - — založil yaqwsx

Operator&lt;&lt; — založil Gadael

Operátor -> — založil Adam

Operátor &lt;&lt; — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý