PHP - Odeslání formuláře s více přílohama E-mail, Poradit – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - Odeslání formuláře s více přílohama E-mail, Poradit – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - Odeslání formuláře s více přílohama E-mail, Poradit – PHP – Fórum – Programujte.com

 

melmen0
Newbie
13. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych radu jak upravit PHP, kde mi skript odesílá jednu přílohu, aby odesilal více příloh na email.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.235.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 5. 2011   #2
-
0
-

na takovoudle uroven podrobnosti se da rict akorat ze to asi pujde a ze to musis pridat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
melmen0
Newbie
13. 5. 2011   #3
-
0
-

To KIIV : pokud mi poradis budu rad.

mam to takto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Odeslání přílohy</title>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
</head>
<body style="background-color:white; color:black">
<?php

///////////////////// MAXIMÁLNÍ VELIKOST PŘÍLOHY. UPRAVTE TÉŽ V index.html
$max_att = 50000;
/////////////////////// ///////////////////
$to = @.cz';
//////////////////////////////////////////////////////////////////

$charset = 'windows-1250';
if(!isset($_POST['submitter'])) exit('<h1>Error 1</h1>');
$subject = 'Priloha z webu';
$from = $_POST['Odesilatel'];

$message .= 'Odesláno ze stránky: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "\r\n";
while (list($name, $value) = each($_POST)) {
if ($name == 'MAX_FILE_SIZE' || $name == 'charset' || $name == 'submitter') {
}
elseif (gettype($value) == 'array') { // TAG SELECT MULTIPLE
$cnt = count($value);
for ($i=0; $i < $cnt; $i++) {
$message .= "$name: $value[$i]r\\n";
}
}
else { // OSTATNÍ ELEMENTY
$message .= "$name: $value\r\n";
}
}
$valid = 1;
$file_size = $_FILES['fileatt']['size'];
$file_name = $_FILES['fileatt']['name'];
$file_type = $_FILES['fileatt']['type'];
if ($file_size > 0) $att_present = true;
$message .= "VELIKOST PŘÍLOHY: $file_size bytes\r\n\n";
if($att_present) {

if($file_size > $max_att) {
$valid = 0;
$err_msg .= "<p>Příloha je větší nežli povolených $max_att bajtů";
}

if (
$file_type != 'text/plain' // TXT
&& $file_type != 'text/html' // HTM
&& $file_type != 'text/html' // HTML
&& $file_type != 'image/gif' // GIF
&& $file_type != 'image/jpeg' // JPG JPEG
&& $file_type != 'image/pjpeg' // JPG JPEG
&& $file_type != 'image/png' // PNG
&& $file_type != 'image/x-icon' // ICO
&& $file_type != 'application/msword' // DOC
&& $file_type != 'application/excel' // XLS
&& $file_type != 'application/rtf' // RTF
&& $file_type != 'application/octet-stream' // DOC
&& $file_type != 'application/x-zip-compressed' // ZIP
&& $file_type != 'application/pdf'
) { // PDF
$valid = 0;
$err_msg .= "<p>Skript nepodporuje tento typ souboru $file_type";
}

$dots = substr_count($file_name,'.');
if($dots != 1) {
$valid = 0;
$err_msg .= "<p>Příloha má nepovolený počet extenzí $dots";
}

$extension = strtolower(strstr($file_name,'.'));
if (
$extension != ".txt"
&& $extension != ".htm"
&& $extension != ".html"
&& $extension != ".gif"
&& $extension != ".jpg"
&& $extension != ".jpeg"
&& $extension != ".png"
&& $extension != ".ico"
&& $extension != ".doc"
&& $extension != ".xls"
&& $extension != ".rtf"
&& $extension != ".zip"
&& $extension != ".pdf"
) {
$valid = 0;
$err_msg .= "<p>Skript nepodporuje extenzi $extension";
}

$p = strlen($extension);
if($p != 4 && $p != 5) {
$valid = 0;
$err_msg .= "<p>Příloha má neplatnou délku extenze $p";
}

if($valid == 1){
$fileatt = $_FILES['fileatt']['tmp_name'];
$headers = "From: $from";
if(is_uploaded_file($fileatt)) {
$file = fopen($fileatt,'rb');
$data = fread($file,filesize($fileatt));
fclose($file);
$semi_rand = md5(time());
$mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
$headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n" .
"Content-Type: multipart/mixed;\n" .
" boundary=\"{$mime_boundary}\"";
$message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" .
"--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=$charset\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" .
$message . "\n\n";
$data = chunk_split(base64_encode($data));
$message .= "--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: {$file_type};\n" .
" name=\"{$file_name}\"\n" .
"Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" .
$data . "\n\n" .
"--{$mime_boundary}--\n";
}
$message = StripSlashes($message);
$sent = @mail($to, $subject, $message, $headers);
if($sent) echo "<h1>Formulář byl úspěšně odeslán</h1>";
else echo "<h1>Formulář se nezdařilo odeslat</h1>";
}
if($valid!==1) {
echo "<h2>Chyba...</h2>$err_msg";
echo "<p>Klikněte na Zpět a zkuste znovu";
}
}
else { // není příloha
$message = StripSlashes($message);
$sent = @mail($to, $subject, $message, $headers);
if($sent) echo "<h1>Formulář byl úspěšně odeslán</h1>";
else echo "<h1>Formulář se nezdařilo odeslat</h1>";
}
?>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.235.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 5. 2011   #4
-
0
-

do FORM pridat par inputu na vyber souboru (input type="file") - aby se dalo vic taky vybrat
a pak zpracovavat jednotlive soubory a pridavat do mailu podobne jako je to u samostatneho souboru


neco jako <input type="file" name="fileatt[]" />
a pak to prochazet cyklem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 5. 2011   #5
-
0
-

Tady řešíme dílčí problémy, ne celý projekt. A už vůbec ne za tebe. LOCK

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý