Sčítanie polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sčítanie polí – C / C++ – Fórum – Programujte.comSčítanie polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nitrexx0
Duch
14. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potreboval by som poradiť. Potrebujem sčítať všetky platy v súbore do kopy.


#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>


int c;
float datum, cas, plat[30] ,*ptr_plat, spolu[30], *spolu_ptr;
FILE *fw, *fr;

void tlacenie() {

fw = fopen("kauf1.txt", "a");
fr = fopen("kauf1.txt", "r");
fprintf(fw,"datum:%2.1f, cas:%2.1f, zarobok:%3.2f \n",datum,cas,*ptr_plat);
while((c = getchar()) == 'a' || c == 'A'){
fprintf(fw,"Spolu:%3.2f\n",spolu[0]);
printf("Ulozene! \n");
}
if(c == 'n' || c == 'N'){
printf("Ulozene!\n");
}
fclose(fw);
fclose(fr);
}
int main() {

printf("**************\n");
printf("*zadaj datum:*\n");
printf("**************\n");
scanf("%f",&datum);
printf("************\n");
printf("*zadaj cas:*\n");
printf("************\n");
scanf("%f",&cas);
printf("*******************************************\n");
printf("*Spocitat zarobok spolu? ANO = a, NIE = n *\n");
printf("*******************************************\n");
scanf("%d",&c);
ptr_plat=plat;
*ptr_plat=2.33* cas;
spolu_ptr=spolu;
*spolu_ptr=plat[0]+plat[0];
printf("Plat %2.2f\n", *ptr_plat);
tlacenie();

}
Všetko ide pekne, len potrebujem algoritmus na to keď dám že SPOLU tak aby mi to spočítalo všetky platy do kopy alebo spočítalo všetky hodiny krát 2.33. Kedže môžem robiť robiť 2 krát alebo aj 30 krát do mesiaca, tak neviem na to prísť.
A daktoré premenné hore sú zbytočné, lebo som skúšal všetko možné ale neprišiel som na to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.184.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
14. 5. 2011   #2
-
0
-

Tak to rozhodně "neide pekne" :)

Když jen sčítáš, tak nepotřebuješ pole. Stačí ti jedna proměnná, ke které budeš postupně přičítat.

Otevři si soubor pro čtení.
Postupně čti všechny řádky.
Z každého řádku vytáhni částku a přičti ji.
Nakonec zavři soubor a vypiš konečný součet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nitrexx0
Duch
14. 5. 2011   #3
-
0
-

A ako ju vytiahnem? a ako ju pričítam?o to mi práve išlo že to neviem ako spravím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.184.–
KIIV+42
God of flame
14. 5. 2011   #4
-
0
-

To nitrexx : neviem => hledej

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.178.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

Podobná vlákna

Sčítanie položiek — založil tomas2245

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Největší v poli polí — založil Noneus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý