Konverzace doble na string – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konverzace doble na string – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonverzace doble na string – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
15. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám menší problém s výstupem, potřeboval bych ho ve stringu, fce _gcvt by měla double zkonvertovat na string, ale pouze s omezeným počtem znaků. dá se nějakým způsobem udělat neomezená počet ? a aby tam bylo i neomezené desetinné misto ?


#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>
#include <string.h>
#include <locale.h>



double string2double(char *s)

{

double d;

char *p = strchr(s, ','), *end;



if (p) *p = '.';



d = strtod(s, &end);

if (*end != 0) d = 0;



return d;

}




int main(int argc, char * argv[])

{

char s1[1000], s2[1000], s3[1000];
char opak;
double d1, d2, d3;

do{
scanf("%s\n",s1);
scanf("%s",s2);

setlocale(LC_NUMERIC, "C");


d1 = string2double(s1);

d2 = string2double(s2);

d3=d1*d2;


_gcvt(d3, 1000, s3);


printf("%s", s3);


printf("\n\n Opakovat? a/n:");

scanf("\n%c", &opak);

printf("\n");

}while(opak=='a' || opak=='A');


return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.144.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 5. 2011   #2
-
0
-

Nevím jak moc neomezený počet máš na mysli, ale v počítači je omezené všechno už z principu, konkrétně typ double jestli se nepletu má 15 platných číslic. Pokud jich chceš víc, musíš použít jiný typ ale žádný nebude "neomezený"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
m->29+6
Super člen
15. 5. 2011   #3
-
0
-

Ak to chceš konvertovať na string len preto aby si to mohol vypísať tak by si mal vedieť, že printf má aj iné formáty ako %s. Napr. %f, %g, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Grungy0
Super člen
15. 5. 2011   #4
-
0
-

a čo využiť sprintf?
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/sprintf/

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

String — založil Karel P.

String — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý