C++ opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
opengl
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
15. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,chtěl bych začít s opengl ale jakmile to zkomplikuju tak se mi objeví okno ale i konzole jak mám oddělat tu konzolu?používám microsoft visual c++ express kod vypadá takto:

#include <glut.h>


void Draw()
{
glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT);
glColor3f(1.0, 1.0, 1.0);
glBegin(GL_LINES);
glVertex3f(0.25, 0.25, 0.0);
glVertex3f(0.75, 0.75, 0.0);
glEnd();
glFlush();
}
void Initialize()
{
glClearColor(0.0, 0.0, 0.0, 0.0);
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
glOrtho(0.0, 1.0, 0.0, 1.0, -1.0, 1.0);
}
int main(int iArgc, char** cppArgv)
{
glutInit(&iArgc, cppArgv);
glutInitDisplayMode(GLUT_SINGLE | GLUT_RGB);
glutInitWindowSize(250, 250);
glutInitWindowPosition(200, 200);
glutCreateWindow("XoaX.net");
Initialize();
glutDisplayFunc(Draw);
glutMainLoop();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
16. 5. 2011   #2
-
0
-

A co takhle rovnou při vytváření projektu nevybírat konzolovou aplikaci ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
opengl
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 5. 2011   #3
-
0
-

no,já nevím já zakládám prázdný projekt (empty project) a do toho dám c++ file a pak dám kod,a když si založím konzolovou app dělá to to stejný

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
yaqwsx+9
Posthunter
17. 5. 2011   #4
-
0
-

Teď z hlavy nevím, kde to přesně je, ale v nastavení projektu můžeš vybrat Don't show console.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.115.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
linkingabo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 6. 2011   #5
-
0
-

Ahoj, prosim pomozte mi. Mame za ukol vytvorit 3D animaciu:

"Vezměte všechna písmena z nichž se skládá vaše celé jméno a vytvořte
z nich přesmyčku (příklad: PETR TOBOLA -> ROBOT TLAPE). Vytvořte
3D model robota "Karla" a rozpohybujte jej. Vašim úkolem bude
naprogramovat animaci, ve které Karel přenáší třírozměrná písmenka
Vašeho jména a vytváří z nich danou přesmyšku."

mám problém s používáním timer-a. Mám svoju
animáciu rozdelenú do niekoľko krokov, scén, ale neviem ako ich spojiť tak aby
sa mi to plynulo vykreslilo. Teraz keď spustím program a spustí sa časovač, tak
sa mi to len prepína medzi jednotlivými krokmi/scénami po nejakej časovej dobe,
čo som nastavil pomocí SDL_Delay.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.217.–
nervak0
Věrný člen
4. 6. 2011   #6
-
0
-

Víc to popiš, nebo ukaž kompletní kód. Hádání, kdo kde co podělal, mě nebaví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nervak0
Věrný člen
4. 6. 2011   #7
-
0
-

A když to má být robot Karel, tak tam asi žádná velká animace nebude a bude se měnit jen jeho poloha, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
linkingabo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 6. 2011   #8
-
0
-

Už sa mi to podarilo urobiť, timer som mal dobre, len som mal zlé napísané do-while cykly. Bude sa menit poloha robota, jednotlivých písmen a kamery. Ale to je len taký projekt pre začiatočníkov. Potom sem mozem dat link na video. Ďakujem ináč!

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.217.–
mat
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
26. 6. 2011   #9
-
0
-

Ahoj,něchtěl jsem zbytečně založovat nový téma když se tahle otázka týká openGL,zkouším načíst do openGL texturu ale vůbec to nejde.Nevíte jak načíst texturu a vykreslit bez použití glaux?



Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
nervak0
Věrný člen
27. 6. 2011   #10
-
0
-

Co se týče textur, tak je v glaux snad jen načítání obsahu grafických souborů.
Najít jinou funkci/knihovnu (ve Windows je třeba LoadImage), nebo popis nějakého jednoduchého formátu (BMP) snad není problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

OpenGL — založil Datlik

OpenGL — založil Wizard

OpenGL 1.4 — založil koudis;

OpenGL — založil Miro1701

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý